Kultúra

Najväčšie vidly a megakrájač na vajcia: Hrhov sa cez víkend zmení na stredisko radosti

Spišský Hrhov sa cez víkend premení na stredisko radosti a veselosti. Festival pod názvom Harhovské čudá a zábaviská obec usporiada už dvanásty krát. Obyvatelia Hrhova sa pokúsia aj o zápis do Guinessovej knihy rekordov.

Ilustračný obrázok k článku Najväčšie vidly a megakrájač na vajcia: Hrhov sa cez víkend zmení na stredisko radosti
Zdroj: Dnes24.sk

Z tamojšieho Obecného úradu informovali, že tento originálny a ojedinelý obecný festival láka vždy pútavým a jedinečným programom, ktorý sa odlišuje od tých akcií, na ktorých si účastník skrátka sadne a čaká že ho pobavia. Inak to nebude ani tento rok.

Hlavným motívom všetkých ročníkov bolo vytvorenie čohosi veľkého a čudného. Okrem najväčšej fujary, píšťaly, trúby tu už vytvorili aj najväčšiu stoličku, hrable, kosu, košeľu, čižmy, hrebeň, fajku a mnoho iného. Tentoraz to budú najväčšie vidly a megakrájač na vajcia. Do obce sa vráti aj kovová plastika harmonikára, ktorého pred časom ktosi ukradol, aby hral niekde v zberných surovinách.

Odhalí sa aj viacero ďalších diel, ako napr. mozaika ala Gaudí nápisu Láska, ktorá má ambíciu pripomínať okoloidúcim, aké dôležité je usmiať sa, dopriať druhému, byť ľudský a citlivý. A to nielen počas festivalu. Počas týchto dní sa v Spišskom Hrhove vytvorí atmosféra jednej veľkej, veselej rodiny. Program bude plný tradičných, originálnych súťaží, napríklad o najdlhší trúb, predstavia sa skupiny, súbory i kapely z blízka i ďaleka.

Areál základnej školy sa premení na oázu pokoja, ekológie, tradičných remesiel, ukážok tradičného pečenia chleba a v piatok večer dokonca aj na letné kino. „V objekte pálenice si bude možné pozrieť pútavé výstavy, navštíviť nádherné interiéry barokového kaštieľa a veľa iného. Príďte sa pozrieť, zaiste neoľutujete,“ vyzývajú Hrhovčania.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM