JAB Iné športy

Najmladšie volejbalistky si zahrali midi volejbal prvýkrát súťažne: Takto skončili prvé zápasy našich báb

Volejbalové zápasy sú v plnom prúde. Ani najmladšie volejbalistky nezaostávajú. Staršie žiačky si zmerali sily so Stropkovom, mladšie mali súťažnú premiéru v štvorkovom volejbale.

Ilustračný obrázok k článku Najmladšie volejbalistky si zahrali midi volejbal prvýkrát súťažne: Takto skončili prvé zápasy našich báb
Zdroj: TASR

„Po dvoch kvalifikačných turnajoch, ktoré naše hráčky vyhrali a dostali sa do silnej skupiny, z ktorej je možnosť postupu na M-SR, sa hralo 1. kolo dlhodobej súťaže,“ informoval nás tajomník volejbalového klubu Igor Murko. Ako podotkol na prvé zápasy nemal tréner Ladislav Ďuriško k dispozícii dievčatá, ktoré hrajú aj za kadetky, takže si zahrali všetky prítomné hráčky.

Na dobre rozbehnutý Stropkov „B“ však v sobotu zahrali víťazne iba v dvoch setoch, čo bolo málo. Domáce Spišiačky svojou bojovnosťou a odhodlaním nestačili na zohratejšieho súpera . „Na našej hre sa prejavila aj menšia skúsenosť mladých nahrávačiek. Súper nás predčil hlavne na podaníale aj v ďalších herných činnostiach. Pre hráčky to bola dobrá skúsenosť averím že ich to povzbudí v tréningovom úsilí,“ skonštatoval tréner Ladislav Ďuriško.

VK Spišská Nová Ves – MVK Stropkov „B“ 1:3 (-11,–12,20,–16) a 1:3 (18,–18,–14,–13)

Na prvé zápasy sa tešili aj najmladšie volejbalistky zo Spišskej , ktoré si súťažne prv krát mohli zahrať midivolejbal (4-kový volejbal). Na úvod nastúpila naša mlaď proti volejbalistkám z Popradu. ,, Bol to vyrovnaný zápas v ktorom rozhodlo, kto urobí menej chýb vyhrá. Aj keď sme hrali s počiatočným rešpektom a strachom v koncovkách súper urobil menej chýb a tým pádom nás predčil,“ povedal tréner.

V ďalších dvoch zápasoch si dievčatá viac verili a boli lepšie, ako súper vo všetkých herných činnostiach. Mali si možnosť zahrať všetky dievčatá z lavičky. „Dúfam že na tréningoch budeme naďalej napredovať a zlepšovať sa od turnaja k turnaju. Takže už teraz sa tešíme na odvetu kde vycestujeme do Košíc a verím že tam zahráme ešte krajší, pestrejší volejbal,“ uzavrel Ďuriško.

  • VK SNV : Poprad 0:2 (21:25, 22:25)
  • VK SNV : Kežmarok 2:0 (25:5, 25:10)
  • VK SNV : Košice 2:0 (25:10, 25:8)

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM