JAB Správy

Náčelník mestských policajtov nám to prezradil: LOKALITY, ktoré sú v Spišskej najbezpečnejšie

Ako to vyzerá v našom meste z hľadiska bezpečnosti? Opýtali sme sa na to náčelníka tunajšej Mestskej polície. Pre náš web prezradil aj to, ktoré miesta v našom meste sú tie, kde zaznamenali najmenej priestupkov.

Ilustračný obrázok k článku Náčelník mestských policajtov nám to prezradil: LOKALITY, ktoré sú v Spišskej najbezpečnejšie
Zdroj: Dnes24.sk

Na pozícii náčelníka Mestskej polície v Spišskej Novej Vsi je Michal Komara 5 rokov. Zaujímalo nás, ktoré miesta počas svojho pôsobenia považuje z pohľadu mestskej polície v našom meste za najbezpečnejšie, kde evidujú najmenej priestupkov?

„Najmenej priestupkov evidujeme v Novovekej Hute, Ferčekovciach a na Telepe. Celkovo za rok 2015 bolo zaznamenaných 6573 priestupkov pričom v rok predtým to bolo 4981. Nárast však bol spôsobený doplnením stavu príslušníkov, ale aj zvýšenou monitorovacou činnosť a väčším zapojením sa verejnosti o oznamovaním porušení právnych noriem, čo vnímame ako pozitívny prvok,“ ozrejmil.

Dôležitým faktorom je podľa náčelníka nainštalovanie kamier, ktoré pomáhajú. V súčasnosti sa v meste nachádza 23 kamier na 12 miestach. „Centrálna mestská zóna je takmer skompletizovaná a kamery po zlepšení počasia budú inštalované aj na jednotlivých sídliskách,“ doplnil Komara s tým, že kamery veľmi pomáhajú v rýchlom objasnení porušení právnych noriem.

Náčelník prezradil aj to, či naše mesto patrí medzi bezpečné mestá. „Mesto Spišská Nová Ves z pozície Mestskej polície vnímame ako bezpečné mesto. Avšak z hľadiska priestupkov, ktoré sú v našej kompetencii. My máme hlavne nápad dopravných priestupkov a to najmä v centre mesta, kde je aj kamerový systém, ktorý pôsobí hlavne preventívne,“ uzavrel náčelník mestskej polície.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM