JAB Rôzne

Na vianočných trhoch v Spišskej to už rozvoniava: 3 dobroty, ktoré nás najviac zaujali

V Spišskej Novej Vsi odštartovali vianočné trhy. Predajcovia lákajú aj rôznymi dobrotami. My vám prinášame 3 pochúťky, ktoré nás zaujali najviac.

Ilustračný obrázok k článku Na vianočných trhoch v Spišskej to už rozvoniava: 3 dobroty, ktoré nás najviac zaujali
8
Galéria

K vianočným trhom zaručene patria aj všakovaké dobroty, ktoré lákajú naše zmysly. My sme sa vybrali zistiť priamo na miesto ich konania v Spišskej Novej Vsi, aké pochúťky sú tento rok pre návštevníkov pripravené. Tu je trio dobrôt, ktoré nás zaujali najviac:

Francúzske palacinky

Vaše chuťové poháriky môžu poštekliť aj francúzske palacinky. Tie do Spišskej Novej Vsi prišli robiť rodáci z Chorvátska, kde ste túto dobrotu určite zaregistrovali počas letnej dovolenky. Zaujmú nielen svojou veľkosťou, ale aj výberom náplne. Palacinku si môžete nechať ochutiť nutelou, lekvárom či dokonca aj medom.

Predajca vám poskladá takúto veľkú palacinku do úhľadného chutného obdĺžnika. Dochutiť si čerstvú francúzsku palacinku môžete šľahačkou, topingom, či škoricou. Za takúto lahôdku zaplatíte dve eurá.

Jablká v župane

Ďalšiu sladkú lahôdku, ktorej vôňa láka široko-ďaleko sme objavili v stánku študentov Hotelovej akadémie v Spišskej Novej Vsi. Ako nám povedali, je to dezert a keďže jablká a vôňa škorice zaručene patria k Vianociam, rozhodli sa túto dobrotu pripraviť práve na vianočných trhoch.

„Sú to vlastne kúsky jabĺk obalené v hustejšom palacinkovom ceste, v ktorom je väčšie množstvo vanilkového a škoricového cukru, vysmažené v horúcom oleji. Hotové jabĺčka sa ešte obalia v škoricovom cukre,“ prezradili recept na vianočnú mňamku. Päť kúskov jabĺčiek v župane dostanete za dobrovoľný príspevok.

Špecialita z Liptova

Na vianočných trhoch si prídu na svoje určite aj milovníci mäsa. Pečené klobásy, kuracie stehná, údené koleno, ražniči či cigánska pečienka takisto lákajú chuťové poháriky návštevníkov. Nás však zaujala mäsová kapusta špeciál. Ako nám prezradil majiteľ stánku, je to špecialita z Liptova, odkiaľ pochádza.

Kapustu udusenú na slaninke, na šampiónoch a s kúskami mäsa môžete ochutnať s chlebíkom, zemiakovou plackou, alebo s mäsom, napríklad s bravčovou pečenou krkovičkou. Za 10 deka voňavej kapusty dáte 1 euro.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

FOTO: Pochúťky na vianočných trhoch v Spišskej. TIETO nás zaujali najviac!
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM