JAB Správy

Na úrade práce v Spišskej zaviedli novinku: Vychytávka, s akou sa môžete stretnúť v banke

Úradu práce sociálnych vecí a rodiny v Spišskej Novej Vsi zaviedol novinku. Ide o vychytávku, akú môžete poznať napríklad z bánk. Ako to funguje?

Ilustračný obrázok k článku Na úrade práce v Spišskej zaviedli novinku: Vychytávka, s akou sa môžete stretnúť v banke
Zdroj: Dnes24.sk

Elektronický systém, s akým sa môžete stretnúť v bankách, na poštách či predajniach. Na úrade práce v Spišskej Novej Vsi majú novinku. Zisťovali sme, čo to znamená pre obyvateľov nášho mesta a okolia.

Vyvolávací systém

Ako nám povedala Marianna Šiserová z Úradu práce sociálnych vecí a rodiny v Spišskej Novej Vsi, nový elektronický vyvolávací systém funguje tretí týždeň a jeho hlavným cieľom je uľahčenie práce s klientom. „Taktiež ide o zavedenie poriadku pri evidencii uchádzačov a pri práci s nimi. Vyhneme sa bežným nepríjemnostiam, ako je predbiehanie a zabezpečí sa plynulejšie vybavovanie žiadostí a potrieb občanov,“ doplnila Šiserová. Klientom tento systém podľa jej slov pomôže taktiež lepšie sa na úrade orientovať.

Momentálne je podľa nej pre klientov zabezpečená asistencia pri manipulácii s novým zariadením. „Je tam nastavený klasický užívateľský program, ktorý vás pri zodpovedaní jednotlivých otázok naviguje na číslo kancelárie a pracovníčku, ku ktorej patríte. Nie je to nič zložité, ale je potrebné vedieť pozorne čítať,“ zdôraznila.

Čiarový kód

Klienti, ktorí už sú zaregistrovaní, majú výhodu. Dostali totižto do preukazu nalepený čiarový kód, ktorý keď priložia k čítačke, priradí ich k príslušnej kancelárii.

„Klienti, ktorí prišli za účelom jednorazových úkonov, to znamená, že majú doručiť iba nejaké potvrdenie, respektíve vybavenie pohrebného, doručenie rodného listu a podobne, odovzdajú tieto doklady na recepcii, ktorá sa nachádza vo vestibule úradu,“ uzavrela Šiserová.

Môže vás zaujímať:

Veľká kontrola predajcov zmrzlín hygienikmi: V Spišskej dočasne zatvorili prevádzku!

Dôležité informácie pre ľudí v Spišskej: Mestský úrad zmení úradné hodiny, kedy sa tak stane?

Nový elektronický vyvolávací systém funguje aj na úrade práce v Spišskej
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM