Kultúra

Na Spiši si prídu na svoje amatérski filmári: Toto sa bude diať už o pár dní

Tri dni zamerané na rozvoj a podporu neprofesionálneho filmu odštartujú už onedlho neďaleko Spišskej. Tu sú bližšie informácie.

Ilustračný obrázok k článku Na Spiši si prídu na svoje amatérski filmári: Toto sa bude diať už o pár dní
Zdroj: pixabay

Šariš-Gemer-Abov-Spiš je názov 35. ročník filmárskeho workshopu. Ako informovala Monika Tkáčová – odborná pracovníčka Spišského osvetového strediska v Spišskej Novej Vsi obec Danišovce privíta už po druhýkrát filmárske zoskupenie neprofesionálnych filmárov, koncentrovaných pod značkou ŠGAS.

Filmársky workshop zameraný na rozvoj a podporu neprofesionálneho filmu v uvedených regiónoch sa bude konať 27. –29. októbra 2017 v obci a jej okolí.

„Spišské osvetové stredisko v Spišskej Novej Vsi vďaka finančnej podpore Fondu na podporu umenia už dlhodobo a pravidelne, v rámci svojej celoročnej starostlivosti o neprofesionálnu filmovú tvorbu, organizuje aj takýto typ vzdelávacej aktivity. Rovnako druhýkrát, na post školiteľa zasadne profesionálny režisér a kameraman Doc. Mgr. Anton Szomolányi, ArtD., na osobu ktorého budú smerovať všetky teoretické a praktické otázky,“ ozrejmila Tkáčová s tým, že témy, okruhy, smerovanie workshopu sú jasné.

Ako doplnila, každá tvorivá skupina bude mať možnosť poňať zadanú úlohu a tému vlastným spôsobom, tak aby vyhovela svojim filmovým predstavám ako aj určeným kritériám lektora. „Témy a smerovanie workshopu sú síce známe, ale aké konkrétne produkcie vzniknú, to vopred nemôžu predpokladať ani samotní realizátori,“ uzavrela odborná pracovníčka SOS.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM