JAB Rôzne

Na sídlisku Západ pribudla novinka: Na svete je nové workoutové ihrisko, FOTO

Po novom detskom ihrisku pribudlo na sídlisku Západ v Spišskej Novej Vsi aj workoutové ihrisko. Boli sme sa naň pozrieť aj s našim fotoaparátom.

Ilustračný obrázok k článku Na sídlisku Západ pribudla novinka: Na svete je nové workoutové ihrisko, FOTO
6
Galéria

Jednou z hlavných úloh uplynulého roku mestského výboru na spišskonoveskom sídlisku Západ bolo aj zriadenie workoutového ihriska. S jeho realizáciou sa začalo už vlani na jeseň.

„Workoutové ihrisko na sídlisku Západ je po ihriskách v Madaras parku a na sídlisku Mier tretím, kde si môžu obyvatelia mesta zacvičiť s vlastnou váhou. Ihrisko bolo realizované koncom roka 2017 dodávateľom, ktorý vzišiel z verejného obstarávania. Cena za kompletnú realizáciu je 20 700 eur s DPH,“ povedal vedúci oddelenia komunálneho servisu Juraj Sad.

Doplnil, že ihrisko je oficiálne prevzaté s tým, že sú ešte drobnosti, ktoré realizátorská firma dotiahne za priaznivejších klimatických podmienok. Workoutové ihrisko sa nachádza v areáli základnej školy, ktorú si vybrali ako jednu z možností samotní obyvatelia sídliska.

„Myslím si, že poloha ihriska je výhodná aj skrz možného budúceho rozširovania a dobudovania ďalších rekreačno-športových atrakcií na sídlisku. Som veľmi rád, že väčšie deti, tínedžeri a dokonca aj dospelí budú môcť využívať tento priestor, ktorý bol v pláne už dlhšie. Ihrisko je zároveň aj pod dohľadom mestskej polície prostredníctvom nových bezpečnostných kamier, ktoré boli vlani umiestnene na sídlisku,“ povedal Adnan Akram, predseda mestského výboru na sídlisku Západ.

Nové workoutové ihrisko si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

V OBRAZOCH: Známe sídlisko v Spišskej sa môže pochváliť lákavou novinkou
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM