Miroslav Pomajdík Správy

Na prestížnej súťaži pre mladých bodovali aj Novovešťania: Pozrite si podarené video

Medzi troma krajskými víťazmi súťaže s KomPraxom boli až dvaja zástupcovia zo Spišskej Novej Vsi, Matej Farkalín s videom „Team building“ a Matúš Sedlák s výtvarnou prácou „Versus“. Hlavnou témou súťaže s KomPraxom bolo neformálne vzdelávanie a jeho kreatívne spracovanie.

Ilustračný obrázok k článku Na prestížnej súťaži pre mladých bodovali aj Novovešťania: Pozrite si podarené video
Zdroj: Dnes24.sk

Ako nás informovala Michaela Šuľáková z organizácie IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže, od novembra minulého roka až do februára tohto roka sa do súťaže mohli zapojiť mladí ľudia vo veku 15 – 30 rokov z celého Slovenska.

Takmer 90 mladých autorov literárnych, výtvarných a multimediálnych prác vyjadrilo v prihlásených dielach svoju predstavu o neformálnom vzdelávaní. Počas marca 2014 prebiehalo verejné hlasovanie na úrovni krajov,” povedala Michaela Šuľáková a doplnila, že hodnotenie prác odbornou porotou, ktorá určí celoslovenských víťazov, v každej z troch kategórií sa bude konať počas júna 2014.

Národný projekt KomPrax ponúka mladým ľuďom od 15 rokov vo všetkých regiónoch možnosť bezplatného víkendového vzdelávania s cieľom získania praktických zručností potrebných pre trh práce. „Výstupom je realizácia vlastných malých projektov s dotáciou do 200 eur na každého účastníka. Vyskúšajú si pritom poznatky, ktoré nadobudli na vzdelávaní ako napríklad: schopnosť efektívne komunikovať, časové plánovanie, či základy projektového a finančného manažmentu,” ďalej informovala Michaela Šuľáková.

Do vzdelávacích aktivít národného projektu KomPrax – Kompetencie pre prax je stále možné sa prihlásiť a to vo všetkých regiónoch Slovenska. Projekt potrvá do konca júla 2015. „Na účasť v projekte nie sú potrebné žiadne predošlé skúsenosti. Predpokladom je motivácia pracovať na sebe a chuť meniť svoje okolie k lepšiemu,” uzavrela Michaela Šuľáková.

Viac informácií o národnom projekte KomPrax nájdete na www.komprax.sk

Foto: ilustračné

Teambulding
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM