Správy

Na Podlesku sa bude konať krst: Dia šlabikár 2 venujú všetkým novým detským diabetikom

Súčasťou projektu Dia leto na Spiši je aj krst knihy Dia šlabikár 2. Publikáciu dostane každý nový diabetik a poputuje do všetkých ambulancií diabetológov na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Na Podlesku sa bude konať krst: Dia šlabikár 2 venujú všetkým novým detským diabetikom
Zdroj: TASR

Súčasťou projektu Dia leto na Spiši, ktoré sa dnes uskutoční na Ranči Podlesok v obci Hrabušice v okrese Spišská Nová Ves, bude aj krst knihy Dia šlabikár 2. Uvedeniu knihy bude predchádzať tlačová beseda o 15.00 v rámci ktorej bude predstavený projekt, jeho partneri a uskutoční sa aj voľná debata o novej publikácii.

Projekt Dia šlabikár 2 predstavuje komplex aktivít, ktoré môžu priniesť osoh nielen detskému diabetikovi, ale aj jeho rodine. Publikácia zahŕňa súhrn rád a odporúčaní novým diabetikom prvého typu a umožní im rýchlejšiu orientáciu v problematike. „Náklady súvisiace s projektom chceme vykryť z grantov a finančných darov partnerov projektu a dobrovoľníckou prácou členov Združenia rodičov a priateľov diabetických detí zo Spišskej Novej Vsi, známeho aj ako Spišiačik,“ uviedol autor projektu Peter Herceg.

Čítajte tiež: Auto môžete nechať doma: Na Spiši opäť premáva letný autobus

V minulosti mal projekt podľa neho úspech. V rokoch 2013 – 2015 sa združeniu podarilo projekt realizovať na celom Slovensku. Dia šlabikár v tlačenej forme sa dostal do každej ambulancie detského diabetológa na Slovensku. „Všetkým novým detským diabetikom, ktorí prejavili záujem, sme publikáciu bezplatne poslali a ostatní záujemcovia si ju môžu bezplatne stiahnuť na internete,“ informoval Herceg.

Uvedením Dia šlabikára 2 sa začne jeho distribúcia do zdravotníckych zariadení v Košiciach, Bratislave, Martine a Ľubochni, kde sa vykonáva prvotná edukácia diagnostikovaných diabetikov. Publikácia poputuje aj do všetkých ambulancií diabetológov na Slovensku. „Od decembra 2016 do decembra 2020 združenie bezplatne podaruje knihu každému novému diabetikovi, ktorý o to požiada,“ vysvetlil autor projektu

Foto:ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM