JAB Rôzne

Na najväčšom sídlisku nášho mesta zasadal výbor: Aké má plány v tomto roku?

Po prvýkrát v novom roku sa na sídlisku Mier stretli zástupcovia mestského výboru. Ich cieľom bol návrh úloh na rok 2018.

Ilustračný obrázok k článku Na najväčšom sídlisku nášho mesta zasadal výbor: Aké má plány v tomto roku?
Zdroj: Dnes24.sk

Na sídlisku Mier v Spišskej Novej Vsi prvýkrát v tomto roku zasadal mestský výbor. Ako povedal na začiatku zasadnutia jeho predseda Jozef Kačenga, prioritou stretnutia bol návrh hlavných úloh na rok 2018.

Dodal, že čo sa týka konkrétnych úloh, ich plánom je postupne odstrániť problémy s cestami a chodníkmi na najväčšom sídlisku nášho mesta a to buď rekonštrukciou alebo úplnou opravou danej lokality. Problém s nedostatkom parkovacích miest riešia každoročne.

„Úlohy sú vždy uvádzané v poradí priorít, ako by sa mali robiť, v prípade parkovísk s výhľadom na niekoľko rokov. To, čo sa uskutoční, automaticky vypadáva zo zoznamu a dopĺňajú sa nové požiadavky,“ vysvetlil pre náš portál predseda uvedeného mestského výboru s tým, že z minuloročných úloh sa podarilo uskutočniť opravu cesty a výstavbu parkoviska na Bezručovej ulici a opravu časti chodníkov pri nákupnom centre.

Na rok 2018 mestský výbor na sídlisku Mier navrhol tieto hlavné úlohy:

  • Oprava ciest: Jilemnického, Krčméryho , J. Wolkera (dokončenie), Medza, Štúrovo nábrežie – 1. časť, J. Fándlyho ulica 1 – 3.
  • Oprava chodníkov: J. Wolkera, pri garážach (pri ZŠ Nejedlého) – počas rekonštrukcie cesty, Trieda 1. mája , Bezručova č. 1 –7 – súbežne s miestnou komunikáciou, Štúrovo nábrežie č. 9, 10, 1, Trieda 1. mája – oproti vchodom č.1 – 9
  • Výstavba nových parkovísk: Štúrovo nábrežie 12–13, Komenského ulica 9 – 15, Trieda 1. mája za bytovým domom č.26, Nejedlého ulica, dokončenie plus priestor pred MŠ, Jilemnického ulica – riešenie nových parkovacích plôch
  • Oplotiť detské ihriská, vyriešiť ich údržbu, na detských ihriskách zverejniť prevádzkové poriadky, zmodernizovať staré detské ihriská
  • Dokončiť oplotenie kontajnerov na celom sídlisku
  • Zabezpečiť rekonštrukciu a modernizáciu športových ihrísk, upraviť asfaltový povrch a vybaviť novým športovým náčiním
  • Vyznačiť vodorovné dopravné značenie na existujúcich parkoviskách
  • Zabezpečiť náter mostových konštrukcií
  • Zradiť do plánu doplnenie verejného osvetlenia na Triede 1. mája č. 51 – 63

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM