Miroslav Pomajdík Šport

Na majstrovstvách seniorov v plávaní v Spišskej bodovali aj Novovešťania: Najstarší pretekár mal 89 rokov!

Plaváreň v Spišskej Novej Vsi sa stala dejiskom Medzinárodných majstrovstiev v plávaní seniorov- MASTERS 2014, na ktorých sa predstavilo vyše 220 pretekárov zo 7 krajín (Rakúsko, Česká rep., Poľsko, Ukrajina, Maďarsko, Rusko a Slovensko). Najstarší plavci na majstrovstvách mali 87 a 89 rokov!

Ilustračný obrázok k článku Na majstrovstvách seniorov v plávaní v Spišskej bodovali aj Novovešťania: Najstarší pretekár mal 89 rokov!
Zdroj: Dnes24.sk

Podmienkou súťaže je, že plavci musia mať 30 rokov a viac. Domáci Plavecký seniroský klub Spišská Nová Ves (PSK SNV) nasadil do bojov desiatich plavcov v 17tich disciplínach. Najmladším Novovešťanom bol Peter Milčák ml. (1983) a najstarším Pavol Demečko (1947).

Z celkového počtu 39 štartov si odniesli 8 medailí. Z domáceho klubu sa najviac darilo spomínanému Petrovi Milčákovi, ktorý získal vo svojioch kategóriách tri medaily, z toho dve zlaté, Pavlovi Demočkovi ( 3 medaily), Milčák st. striebro a Igor Murko bronz.

„V našom PSK SNV trénujeme systematicky každý týždeň, individuálne podľa možností. Máme vytvorené výborné podmienky, pretože mesto Spišská Nová Ves aj STEZ nám vychádzajú v ústrety. Som veľmi rád, že sa na týchto majstrovstvách zúčastnilo za náš klub až 10 pretekárov, čo je klubový rekord (a perličkou je i to, že 6 z nás 10-tich sa volá Peter). Dá sa to pripísať aj tomu, že preteky sa konajú „doma“. Rovnako ma teší, že niektorí plavci mali premiéru a v prípade Petra Milčáka ml. hneď „zlatú“. Je na našu škodu, že nemáme medzi sebou aj ženy, pretože takto nemôžeme plávať štafety MIX, kde sa dá celkom slušne zabojovať o medaily v kategórii nad 200 r. Verím však, že aj to príde. My plávame v prvom rade pre seba a časy sú skôr dôležité pre vlastné porovnanie, či sme sa zlepšili. O medaily v konečnom dôsledku až tak nejde, aj keď potešia,“ povedal predseda PSK SNV Ladislav Ruttkay.

Majstrovstiev sa zúčastnil aj najstarší aktívny plavec na Slovensku Jaroslav Holý (89) a najstaršou pretekárkou, ktorá sa aktívne zapojila do bojov o medaily, bola Magdaléna Kapcárová (87). Ich predvedené výkony stáli naozaj za to a obidvaja si vyslúžili veľký obdiv a uznanie.

Na snímke: Horný rad zľava: P. Milčák ml. P. Ivančák, P. Milčák st., P. Piroch, P. Demečko, L. Ruttkay. Dolný rad zľava: J. Dulík, P. Hamrák, I. Murko. Chýba na foto: P. Muránsky

Foto: Igor Murko

Zdroj:Spišská24/I­gor Murko

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM