Miroslav Pomajdík Šport

Na Majstrovstvá mesta v plávaní seniorov sa predstavilo 43 plavcov: Toto je najstarší účastník

Cez víkend sa plaváreň v Spišskej Novej Vsi stala dejiskom už 10. ročníka Majstrovstiev mesta v plávaní seniorov – MASTERS 2014. Organizátorom bol Plavecký seniorský klub Spišská Nová Ves (PSK SNV). Svoje sily si zmeralo 34 mužov a 9 žien v troch disciplínach.

Ilustračný obrázok k článku Na Majstrovstvá mesta v plávaní seniorov sa predstavilo 43 plavcov: Toto je najstarší účastník
Zdroj: Dnes24.sk

Ako nás informoval Igor Murko, muži mali možnosť zmerať si čas na 50 VS, 100 P a 200 VS, ženy zasa na 50 VS a 100 P a muži aj ženy plávali v 4 vekových kategóriách, pričom rozhodujúci bol rok narodenia: Kategória A: 30–39 rokov, Kategória B: 40–49 rokov, Kategória C: 50–59 rokov, Kategória D: nad 60 rokov. Najstarším účastníkom bol Pavol Demečko, ktorý je ročník narodenia 1947.

„Mestské Masters organizujeme radi a je to jedna z foriem našej činnosti. Teší ma, že to robíme nielen pre seba, ale hlavne pre druhých. Prihlásiť sa môže ktokoľvek a veru sa štartujúci rok, čo rok aj obmieňajú. Iste, že máme stabilných plavcov, ktorí si chodia zmerať svoje výkony, ale táto akcia nie je len o výkonoch a časoch. Ide o to, zašportovať si a urobiť niečo pre svoje telo. Počet štartujúcich tento rok dosiahol číslo 43, čo nás teší, pretože badať mierny vzostup. Sme radi, že sa mestské MASTERS stali pravidelnou akciou ľudí, ktorí sa na ňu tešia. A to nás zaväzuje,” povedal predseda PSK SNV Ladislav Ruttkay.

Foto: Igor Murko

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM