JAB Rôzne

Na ľudí čaká nádherný pohľad: Vianočná atmosféra Spišskej z vtáčej perspektívy

Pohľad, na aký sa nezabúda. V Spišskej sa môžete pokochať vianočnou atmosférou aj z vtáčej perspektívy. Tu sú podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Na ľudí čaká nádherný pohľad: Vianočná atmosféra Spišskej z vtáčej perspektívy
Zdroj: Dnes24.sk

Dominanta Spišskej Novej Vsi – rímskokatolícky farský kostol Nanebovzatia Panny Márie so svojou 87 metrovou vežou, ktorá je najvyššia na Slovensku – zaručí domácim obyvateľom či návštevníkom nášho mesta naozaj krásny a zaujímavý pohľad. Kostolná veža je sprístupnená podľa slov Jany Barbuščákovej z turistického informačného centra po celý rok, no predsa v tomto predvianočnom období sa môžeme tešiť aj na niečo výnimočné. Už 14.decembra je pre záujemcov pripravený adventný večerný výstup na kostolnú vežu zo začiatkom o 17.00 hod.

Takýto výstup mal minulý rok v Spišskej Novej Vsi premiéru a teraz si ho môžu vychutnať aj všetci tí, čo to vlani nestihli. „Keďže je adventné obdobie, všetkých záujemcov čaká určite nádherný pohľad na naše vianočne vyzdobené mesto. No predtým môžu zažiť výstup po 155 schodoch v atmosfére sviečok a kahancov,“ priblížila Barbuščáková.

Účasť je potrebné nahlásiť vopred, najneskôr 2 hodiny pred termínom výstupu, respektíve do naplnenia počtu 20 osôb na jeden výstup. „Každý účastník, ktorý vystúpi na vežu v tomto termíne, získa aj špeciálny darček,“ uzavrela.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM