Miroslav Pomajdík Krimi

Na kúpalisku vyčíňali dlhoprstí: Tínedžeri vykradli bufet, chytili ich policajti!

Mesačné vyčíňanie majú za sebou dvaja 15-roční mladíci, ktorí okrem ďalších siedmich prípadov majú mať na rováši aj krádež v areáli kúpaliska. V stredu ráno o 5:15 ich zadržali priamo pri čine policajti v pohostinstve na Tepličskej ceste.

Ilustračný obrázok k článku Na kúpalisku vyčíňali dlhoprstí: Tínedžeri vykradli bufet, chytili ich policajti!
Zdroj: TASR

Lup mladíkov: Káva, kapučíno…

Podľa polície sa títo chlapci vlámali medzi 8. júlom a 7. augustom až do ôsmich objektov v meste. Ich lup bol veľakrát omnoho nižšej hodnoty, ako celková škoda, ktorú vlámaním spôsobili. Podľa polície mali neoprávnene vniknúť do kaderníctva, z ktorého si odniesli kapučíno v hodnote jedného eura, no celková škoda bola vyčíslená na 52 eur.

Podobne mala skončiť aj ich ďalšia zlodejská akcia, keď sa mali vlámať do pohostinstva, no podľa policajtov ich vyrušilo okoloidúce auto a tak z objektu odišli, pričom nič nezobrali. Majiteľovi poškodením zariadenia vznikla však celková škoda 45 eur. V časti Ferčekoviec mali vykradnúť záhradnú chatku, z ktorej si odniesli kávu. Majiteľke však vznikla celková škoda 35 eur.

Opakované vlámanie

„Do jedného z pohostinstiev sa vlámali dvakrát, odkiaľ odcudzili finančnú hotovosť a cigarety. Majiteľovi spôsobili celkovú škodu viac ako 900 eur. V ďalšom pohostinstve odcudzili rôzne cukrovinky a nápoje, pričom majiteľovi spôsobili celkovú škodu viac ako 45 eur. V objekte penziónu z bufetu odcudzili cigarety, rôzne sladkosti a finančnú hotovosť. Poškodenému majiteľovi spôsobili celkovú škodu viac ako 230eur V jednom prípade obaja vošli do objektu jednej z autoškôl, odkiaľ odcudzili dve vysielačky a majiteľovi spôsobili škodu 300 eur,“ informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Bez povšimnutia neostal ani bufet na kúpalisku

Ich pozornosti neušiel ani bufet na letnom kúpalisku, z ktorého si mali podľa polície zobrať cukrovinky, dve fľaše vína, notebook a ruksak. Bufetu vznikla škoda 770 eur. Krádežou vecí a poškodením zariadení spôsobili majiteľom celkovú škodu viac ako 2 370 eur. Policajti už oboch obvinili z prečinu krádeže. Pri dokázaní viny im hrozí ako maloletým trest odňatia slobody na jeden rok. Stíhaní sú na slobode.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM