Marcel Mojžiš Krimi

Na cestách dnes čakajte zvýšený dohľad policajtov: Na TOTO sa zamerajú!

Ak sa počas piatka chystáte na cesty, dajte si pozor. Na vozovkách v Košickom kraji totiž treba počítať s väčším počtom policajtov. Na čo sa zamerajú?

Ilustračný obrázok k článku Na cestách dnes čakajte zvýšený dohľad policajtov: Na TOTO sa zamerajú!
Zdroj: Dnes24.sk

V súvislosti s opatreniami polície v cestnej premávke počas letnej turistickej sezóny 2016 dnes treba na cestách Košického kraja čakať zvýšený dohľad mužov zákona nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky. Policajti sa zamerajú najmä na dodržiavanie zákona vodičmi nákladných vozidiel s celkovou hmotnosťou prevyšujúcou 3500 kg, autobusov a motocyklov.

„Cieľom zvýšeného dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky je pozitívne ovplyvniť vývoj dopravnej nehodovosti, disciplínu účastníkov cestnej premávky a ochrániť na cestách čo najviac životov,“ povedala krajská policajná hovorkyňa Jana Mesárová.

Polícia apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky v záujme ich bezpečnosti, aby sa na cestách správali zodpovedne, boli opatrní a predvídaví. „Na cesty treba vyraziť oddýchnutý, dodržiavať pitný režim, čo samozrejme nie je alkohol. Robiť si častejšie prestávky. Vysoké teploty spôsobujú oneskorené reakcie, dehydratáciu, preto sa veľmi ľahko môže stať nešťastie. Apelujeme aj na menej skúsených, mladých vodičov, aby šoférovali zodpovedne. Vysoká rýchlosť, neprispôsobenie jazdy, precenenie svojich schopností, to sú najčastejšie príčiny tragických dopravných nehôd a vyhasnutý život už nie je možné vrátiť nikomu,“ uviedla J. Mesárová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM