JAB Rôzne

Motoristom na sídlisku Západ sa zvýši komfort: Chystá sa novinka za desiatky tisíc eur!

Priaznivé správy pre vodičov. Na sídlisku Západ v Spišskej Novej Vsi sa motoristom už onedlho zvýši komfort. Chystá sa tam vybudovanie novinky za niekoľko desiatok tisíc eur. Potešia sa najmä tí šoféri, ktorým v danej lokalite chýbajú parkovacie miesta.

Ilustračný obrázok k článku Motoristom na sídlisku Západ sa zvýši komfort: Chystá sa novinka za desiatky tisíc eur!
Zdroj: Dnes24.sk

Nedostatok parkovacích miest na sídlisku Západ v Spišskej Novej Vsi sa rozhodli kompetentní riešiť vybudovaním nového parkoviska. Po vlaňajšom na Strojníckej ulici, tak pribudne ďalšie.

Ešte koncom minulého roka pribudlo na sídlisku Západ 40 nových parkovacích miest. Aj napriek tomu je podľa slov niektorých obyvateľov tohto sídliska problém s parkovaním v niektorých častiach a tak sa kompetentní rozhodli pre vybudovanie ďalšieho parkoviska.

„Parkovisko medzi Stolárskou a Hrnčiarskou bude postavené na základe požiadaviek od mnohých obyvateľov žijúcich v tejto lokalite,“povedal pre náš portál predseda mestského výboru sídliska Adnam Akram. Podľa jeho slov sa zvýši komfort obyvateľov tejto časti, keďže parkovacích miest je na tomto území kriticky málo. „Výstavba parkoviska zaberie iba 30% plochy medzi činžiakmi a zvyšok zostane zeleň, ktorá sa zveľadí,“ doplnil Akram.

Ako ozrejmil vedúci oddelenia výstavby a dopravy Peter Susa, s výstavbou nového parkoviska sa počíta v letných mesiacoch a to hneď po vybavení stavebného povolenia. „Predpokladaný počet parkovacích miest je 48 a investícia sa môže približne pohybovať v cene 70 000 eur,“ uzavrel Susa.

Môže vás zaujímať:

Dobrovoľníci v akcii, orez stromov či deratizácia hlodavcov: Na sídlisku Západ zasadal mestský výbor

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM