JAB Iné športy

Mladé volejbalistky zo Spišskej sa predviedli na turnaji: V takejto zostave ešte nikdy nehrali

Turnaj kadetiek v Leviciach preveril naše mladé volejbalistky. Ako sa im pod sieťou darilo?

Ilustračný obrázok k článku Mladé volejbalistky zo Spišskej sa predviedli na turnaji: V takejto zostave ešte nikdy nehrali
Zdroj: Dnes24.sk

Staršie žiačky sa zúčastnili cez víkend na dobre obsadenom IV.ročníku medzinárodného volejbalového turnaja –Levice 2014.

Ako nás informoval tajomník volejbalového klubu Spišská Nová Ves Igor Murko, usporiadatelia vypísali turnaj ako žiacky, pre hráčky narodené po 1.1.1998 čo síce nekorešponduje s novou kategorizáciou dievčenských družstiev (kritériom je dátum 1.9.), ale bola to výborná príležitosť pre novotvoriace sa žiacke i kadetské družstvo.

Z minuloročného kádra hrali Ivana Morihladková, Vladimíra Vikartovská, Katrin da Cruz, Sofia Mitterová, Petra Ďurišková a Simona Denešová.Novými hráčkami v našom kádri boli Ľubica Bjalončíková, Ema Kubičárová, Klaudia Majerská, Romana Maľáková a Gabriela Marhefková.

V tejto spoločnej zostave hrali dievčatá prvýkrát. Táto skutočnosť spolu s ambíciou trénera dať hernú šancu všetkým hráčkam mali za následok že sobota bola herne veľmi slabá a z piatich zápasov tri prehrali. Poobedňajšie zápasy však ukázali zlepšenie vo všetkých smeroch a nedeľa už bola herne aj výsledkovo veľmi dobrá.

Sobota- 7.6.2014:

SNV – Detva 0 – 2

SNV – Ujpest (Maďarsko) 0 – 2

SNV – Slavia UK 2 – 0

SNV – Lanškroun (Česká rep.) 0 – 2

SNV – IMA Bratislava 2 – 0

Nedeľa-8.6.2014:

SNV – Poľský Tešín (Poľsko) 2 – 0

SNV – Žiar nad Hronom 2 – 0

SNV – Prostějov (Česká rep.) 2 – 0

Bilancia 5 víťazstiev a 3 prehry podľa usporiadateľom zvoleného kľúča stačila na 9. miesto zo 16-tich tímov. Turnaj ukázal vysoký herný štandard minuloročných kadetiek a veľké predpoklady u nových hráčok. „Bola to výborná herná previerka pre naše mladé dievčatá,“doplnil Igor Murko

Volejbalistky žiačky SNV
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM