Rôzne

Milovníci bicyklovania sa môžu tešiť: Nový cyklochodník v Spišskej naberá finálne kontúry

Približne 1500 metrov dlhý cyklochodník je v Spišskej Novej Vsi tesne pred dokončením. Vzniklo pri ňom aj nové workout ihrisko.

Ilustračný obrázok k článku Milovníci bicyklovania sa môžu tešiť: Nový cyklochodník v Spišskej naberá finálne kontúry
18
Galéria

Výstavba nového cyklochodníka po pravom nábreží Hornádu bola jedným z hlavných plánov vedenia mesta už v roku 2016. Práce na cyklochodníku, ktorý má dĺžku 1 501,86 metrov, boli rozdelené na tri časti.

Ako prvá sa stavala 450 metrov dlhá trasa od Leteckej po Gorkého ulicu vrátane rekonštrukcie križovatky Letecká – Za Šestnástkou. Súčasťou bola podľa slov vedúceho oddelenia výstavby a dopravy Petra Susu aj výstavba protipovodňovej zábrany a verejné osvetlenie.

Minulý rok boli práce na novom cyklochodníku v plnom prúde a začalo sa s výstavbou ďalších dvoch častí. Momentálne sa výstavba nového cyklochodníka blíži do finále a tak nás zaujímalo, kedy sa predpokladá jeho úplné dokončenie.

„V prácach na novom cyklochodníku stále pokračujeme. Ešte je v pláne výsadba drevín , sadové úpravy či dokončenie cyklostanoviska,“ priblížil vedúci výstavby a dopravy s tým, že ešte sa budú osádzať aj lavičky a smetné koše. Ako doplnil, pri cyklostanovisku bolo postavené aj workout ihrisko. Predpokladaný termín dokončenia cyklochodníka je pravdepodobne koniec júna.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Pozrite si ho zblízka: Nový cyklochodník v Spišskej  je takmer hotový
18
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM