JAB Samospráva

Mestský parlament má nového člena: Do poslaneckého kresla zasadla úplne nová tvár

Nový muž v mestskom zastupiteľstve. Na uvoľnený mandát po Márii Kaľavskej nastúpil náhradník. Igor Geletka sa stal mestským poslancom prvýkrát.

Ilustračný obrázok k článku Mestský parlament má nového člena: Do poslaneckého kresla zasadla úplne nová tvár
Zdroj: Dnes24.sk

Mestské zastupiteľstvo v Spišskej Novej Vsi zasadalo v tomto roku po druhý raz. Medzi poslancov však pribudla nová tvár. Na uvoľnený mandát poslanca po Márii Kaľavskej nastúpil náhradník, ktorý v komunálnych voľbách 2014 kandidoval za stranu KDH, kedy získal 1178 hlasov.

Do poslaneckého kresla zasadol po prvýkrát, no ako pre náš portál prezradil, nie je to pre neho až tak neznáme prostredie. „Aj keď som mestským poslancom ešte nebol, pôsobím niekoľko rokov v mestskom výbore a taktiež v komisii komunálneho rozvoja. Dá sa povedať, že väčšinu poslancov poznám, takže nie to to pre mňa úplne nové prostredie.“

Zaujímalo nás aj, čo je jeho prioritou a aký má cieľ ako poslanec mestského zastupiteľstva. „Byť prínosom pre mesto a jeho obyvateľov hlavne v oblasti výstavby či dopravy. V tejto oblasti sa dá povedať, že som doma,“ povedal nový poslanec. Ten sa stal okrem mestského poslanca aj podpredsedom mestského výboru číslo 2 na sídlisku Tarča a zároveň podpredsedom komisie školstva, vzdelávania, mládeže, športu, kultúry a pre posudzovanie žiadostí o poskytnutie dotácii.

Môže vás zaujímať:

V Spišskej odklepli projekt za milióny eur: V meste sa chystá veľká obnova ciest a chodníkov!

Do práce na bicykli? V našom meste sme tento rok zaznamenali rekord

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM