Rôzne

Mestskí policajti zo Spišskej musia riešiť aj zvieratá: Odchyt túlavých kôz!

Stanica pre odchyt túlavých zvierat funguje v Spišskej Novej Vsi dvadsiaty rok. Okrem Spišskej mestskí policajti robia odchyt aj v desiatich priľahlých obciach. Pozrite si, čo všetko odchytili.

Ilustračný obrázok k článku Mestskí policajti zo Spišskej musia riešiť aj zvieratá: Odchyt túlavých kôz!
Zdroj: Dnes24.sk

Ako nás informoval náčelník mestskej polície Michal Komara, v minulom roku stanica pre odchyt túlavých zvierat odchytila 185 psov z toho 33 zo Smižian, 5 z Gelnice, 6 zo Spišských Tomášoviec, jedného z Vojkoviec a ďalšieho zo Švedlára. Z celkového počtu odchytených zvierat bolo 148 psov.

„Okrem psov sme odchytili dvadsať mačiek, deväť líšok, jedného sokola a jastraba, dve kačky, dve kozy a jednu kunu,“ vymenoval Komara s tým že zamestananci stanice museli asanovať 9 psov, 38 mačiek, 4 ježkov, 2 holuby, netopiera, sliepkulíšku, zajaca, ale aj štyri prasiatka.

Podľa slov náčelníka v stanici uhynulo 18 zvierat. Odpredaných bolo 20 psov a 56 psov sa vrátilo pôvodným majiteľom. Ako spomenul, vysoký počet odpredaných psov majú po celom Slovensku. Za veterinárne vyšetrenia odchytených zvierat zaplatilo mesto 1520 eur, za výživu pre zvieratá 1890 eur. „Za odchyt a opateru sme vyfakturovali 2331 eur,“ uzavrel náčelník mestskej polície.

Foto: ilustračné

Čítajte:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM