Miroslav Pomajdík Správy

Mestskí policajti v akcii: V meste odchytili 169 túlavých zvierat, na pokutách vybrali vyše 30 000 €

Ako je to s kriminalitou v našom meste za rok 2013? Zisťovali sme pre vás konkrétne čísla, ktoré nám poskytla Mestská polícia v Spišskej Novej Vsi. Celkovo vykonali 8 364 zákrokov, z toho bolo zaznamenaných 6 371 priestupkov, čo je pokles oproti minulému roku až o 378 priestupkov.

Ilustračný obrázok k článku Mestskí policajti v akcii: V meste odchytili 169 túlavých zvierat, na pokutách vybrali vyše 30 000 €
Zdroj: TASR

Na pokutách sa vyzbieralo 31 155 eur, čo je oproti minulému roku nárast zhruba o 11-tisíc eur. Mestskí policajti mali aj 37 výjazdov, pri ktorých bolo podozrenie zo spáchania trestného činu, ktoré postúpili Policajnému zboru Slovenskej republiky. Až 3 297 priestupkov bolo za dopravné delikty a v 2 432 prípadoch zaznamenali mestskí policajti porušenia Všeobecne záväzných nariadení.

Obyvatelia mesta minulý rok výrazne pomohli k odhaleniu viacerých priestupkov, keď polícia zaznamenala od občanov až 1 044 hlásení a podnetov na porušovanie verejného poriadku. „Za tieto podnety sme občanom vďační, pretože nás upozorňujú na konkrétne prípady narušovania verejného poriadku, ale i z toho dôvodu, že môžeme promptne zasiahnuť. Spolupráca s občanmi je nevyhnutná a som rád, že dôvera medzi nami sa zvyšuje a prehlbuje,“ informoval náčelník mestskej polície v Spišskej Novej Vsi Michal Komara.

Do kompetencií mestskej polície patrí aj odchyt túlavých zvierat, pričom v roku 2013 odchytili 169 takýchto zvierat. Medzi odchytenými zvieratami dominovali psi, ktorých bolo 126 a z tohto množstva bolo predaných 34 kusov a vrátených majiteľom 42 psov. Na území mesta bolo odstránených 32 vrakov starých áut.

Mestská polícia v Spišskej Novej Vsi má k dnešnému dňu 20 pracovníkov, z toho sú štyria na stálej službe. V minulom roku jej rady opustili dvaja policajti a na uvoľnené miesta bol prijatý nový príslušník. Mestská polícia obdržala aj nové motorové vozidlo Škoda Fabia Combi, ktoré bolo uvedené do prevádzky v januári tohto roka. „Rok 2013 hodnotím pozitívne nielen kvôli zníženiu počtu priestupkov, ale hlavne zvýšenia monitorovania hliadkovej činnosti, ale i veľmi dobrej spolupráce s Policajným zborom smerom k zvýšeniu preventívnej činnosti,“ uzavrel Michal Komara.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM