Správy

Mesto si vyhliadlo kritické miesta v Spišskej: Na TÝCHTO priechodoch bude asymetrické osvetlenie!

Priechody pre chodcov sa stávajú v mnohých prípadoch miestom nebezpečných dopravných situácií. Na niektoré kritické miesta v Spišskej Novej Vsi pribudne nové osvetlenie. Predpokladaná investícia je 20 000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Mesto si vyhliadlo kritické miesta v Spišskej: Na TÝCHTO priechodoch bude asymetrické osvetlenie!
Zdroj: Dnes24.sk

Nové osvetlenie priechodov pre chodcov v Spišskej Novej Vsi by malo zlepšiť situáciu na priechodoch. V mnohých prípadoch sa práve priechody stávajú miestom, kde dochádza ku kolízii medzi chodcom a motorovým vozidlom. „Z tohto dôvodu investujeme v tomto roku do kvalitnejšieho osvetlenia kritických miest v našom meste. Pre zvýšenie bezpečnosti na vybraných priechodoch pre chodcov plánujeme v tomto roku inštaláciu asymetrického osvetlenia, ktoré v pozitívnom kontraste zdôrazňuje chodca pohybujúceho sa na priechode pre chodcov,“ uviedol vedúci oddelenia výstavby a dopravy MsÚ Peter Susa.

Podľa odborných zdrojov hlavným účelom takéhoto osvetlenia je zdôrazniť samotný priechod pre chodcov, ako aj chodca na ňom. Zvýraznenie chodca sa realizuje pomocou svetla, ktoré je odlišné od farby okolitého verejného osvetlenia. „V súčasnosti zabezpečujeme prípravnú projektovú dokumentáciu. Jedná sa o priechody pre chodcov na ulici Duklianskej – autobusová zastávka, pri STK, na železničnom priecestí a na ulici Elektrárenskej pri zimnom štadióne,“ vymenoval Susa. Predpokladaná výška investície do nového osvetlenia je približne vo výške 20 000 eur.

Čítajte tiež:

Zdroj: mesto SNV

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM