Miroslav Pomajdík Správy

Mesto sa chystá na rozsiahle opravy ciest, parkovísk aj chodníkov: Toto všetko sa dá do poriadku

Tak ako každý rok, aj teraz predložili mestské výbory v Spišskej Novej Vsi svoje požiadavky na realizáciu najvážnejších problémov. Mesto na základe ich žiadostí vyčlení 420-tisíc eur pre navrhované práce v deviatich mestských výboroch. Toto všetko sa bude riešiť.

Ilustračný obrázok k článku Mesto sa chystá na rozsiahle opravy ciest, parkovísk aj chodníkov: Toto všetko sa dá do poriadku
Zdroj: TASR

„Vedenie mesta prerokovalo s predsedami mestských výborov realizáciu prioritných úloh, ktoré v prípade úspešného priebehu verejných obstarávaní, dostatku vyčlenených finančných prostriedkov na ceny vysúťažené vo verejnom obstarávaní a úspešného priebehu stavebného konania by mali byť splnené v tomto kalendárnom roku,” informovala Edita Sýkorová z Mestského úradu v Spišskej Novej Vsi.

Najväčšia investícia čaká Zimnú ulicu, kde prebehne regenerácia námestia za 1,3 mil. eur. V materských škôlkach na uliciach Jilemnického, Stolárska, Gorazdova, Slovenská, Hanulova, Rybničná budú zateplené za 700-tisíc eur obvodové plášte.

Najviac peňazí pooputuju na sídlisko Mier a Západ I.

Najviac financií, po 100-tisíc eur, dostanú mestské výbory na sídlisku Mier a Západ I. Na sídlisku Mier za tieto peniaze zrekonštruujú parkovisko na Ul. J. Wolkera č. 26 – 30, schodisko ku kontajnerom na Ul. J. Wolkera č. 15. Oprava čaká aj chodník na Štúrovom nábreží č. 11 – 13 a na Ul. J. Wolkera (medzi Leteckou ul. a križovatkou s Ul. Komenského) vymenia asfaltový koberec. Na sídlisku Západ I. bude vykonaná rekonštrukcia chodníka na Duklianskej ulici – prepojenie Sídliska Západ a Smižian a výmení sa asfaltový koberec na Hutníckej ulici.

Tretia najvyššia suma 69– tisíc eur sa ušla Starému mestu JUH, kde sa na Ulici J. Čajáka a na Ulici V. Nezvala vymení asfaltový koberec. V Novoveskej hute prebehne oprava kamenného mosta, chodníka k autobusovej zastávke a priechodu pre chodcov na Sádrovcovú ulici, čo bude stáť 40-tisíc eur.

Na sídlisku gen. Svobodu sa môžu obyvatelia tešiť na rekonštrukciu parkoviska na Topoľovej ulici – pri obchode. Na Ferčekovciach bude vybudovaná autobusová zastávka Gemerská – smer Novoveská Huta.

Vynovia sa aj chodníky

Tento rok medzi priority v našom meste patrí aj oprava chodníkov. Rekonštrukcia čaká schodisko a chodník na Rázusovej ulici č. 22 – 26 a doplnenie chodníka na Rázusovej ulici č. 48.

Ďalšia rekonštrukcia chodníka sa uskutoční na Ulici odborárov od Reštaurácie Tatra k budove Resa a bude vykonaná aj oprava chodníka na Slovenskej ulici č. 8 – 12 a chodníka k Nemocnici s poliklinikou. Zrekonštruujú sa aj terénne schody za športovou halou a čast prístupového chodníka k ZŠ Lipová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM