Správy

Mesto rozdelí športovým klubom vyše 192 tisíc: Najviac dostanú hokejisti

Mestskí poslanci na svojom poslednom zasadnutí schválili poskytnutie dotácií pre športové kluby v Spišskej Novej Vsi. Viac ako 190 000 eur rozdelí samospráva medzi štyridsať klubov.

Ilustračný obrázok k článku Mesto rozdelí športovým klubom vyše 192 tisíc: Najviac dostanú hokejisti
Zdroj: Dnes24.sk

Poslanci mesta Spišská Nová Ves na svojom poslednom zasadnutí schválili poskytnutie dotácií pre športové kluby združené v Rade športových klubov vo výške 192 233 eur.

Tri najväčšie kluby

Mesto podľa slov primátora mesta Jána Volného systematicky podporuje všetky športové kluby, ktoré sú zaradené v Rade športových klubov. Momentálne je ich 40 a ako doplnil, okrem finančnej dotácie mesto pre tieto kluby poskytuje bezplatné využitie športovísk.

Najvyššiu dotáciu od mesta dostane hokejový klub, pričom jeho výška dosahuje 68 000 eur. Druhú najvyššiu sumu, ktorá predstavuje čiastku 43 000 eur, poslanci pridelili futbalovému klubu, tretiu najvyššiu položku, 37 000 eur, dostanú basketbalisti.

O 10 000 eur menej

„Snažili sme sa zobjektívniť poskytovanie dotácií. Dôležité sú náklady na daný šport, počet členov, ale aj úroveň, na ktorej klub mesto reprezentuje,“ vysvetlil primátor. Zároveň zdôraznil, že došlo k zníženiu dotácií pre kluby, ktoré odhlásili svoje družstvá zo súťaží. Ide napríklad o volejbalové družstvo, ktoré tento rok dostane dotáciu 3000 eur, pričom v uplynulom roku to bola čiastka 13 000 eur.

Primátor uviedol, že v snahe neohroziť fungovanie troch najväčších športových klubov bolo na marcovom zasadnutí mestského zastupiteľstva schválené poskytnutie prvej časti dotácie. Ide o výšku 25 % z poskytnutej dotácie v roku 2015. Okrem toho primátor schválil poskytnutie prvej časti dotácie aj pre volejbalový klub na zabezpečenie účasti družstiev vo volejbalových súťažiach.

Môže vás zaujímať:

Mestský parlament má nového člena: Do poslaneckého kresla zasadla úplne nová tvár

V Spišskej odklepli projekt za milióny eur: V meste sa chystá veľká obnova ciest a chodníkov!

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM