Miroslav Pomajdík Iné športy

Medzinárodný turnaj vo volejbale: Medzi naj hráčky sa dostali aj dievčatá zo Spišškej

Minulý víkend sa uskutočnil v Spišskej Novej Vsi už 6. ročník medzinárodného volejbalového turnaja- „O pohár primátora Spišskej Novej Vsi“. Svoje sily si zmeralo 6 družstiev, z ktorých po jednom zástupcovi malo Maďarsko a Česko a zvyšné štyri tvorili slovenské extraligové družstvá.

Ilustračný obrázok k článku Medzinárodný turnaj vo volejbale: Medzi naj hráčky sa dostali aj dievčatá zo Spišškej
Zdroj: Dnes24.sk

Tímy odohrali za slušnej diváckej kulisy v dvoch skupinách spolu 11 kvalitných zápasov. Vrcholom turnaja bolo finále, kde sa bolo naozaj na čo pozerať. Obidve družstvá odohrali veľmi kvalitný zápas. Ako nás informoval funkcionár volejbalového klubu Spišská Nová Ves Igor Murko, v sobotu sa hralo na 3 hrané sety, za každý set bol bod a vykryštalizovalo sa poradie na nedeľné semifinálové zápasy.

V nedeľu sa už hralo na 3 vyhraté sety a domáce volejbalistky nastúpili so všetkými 13 hráčkami, ktoré sú v kádri, vrátane všetkých 4 legionárok, z ktorých sú tri Poľky (náhra, smeč a libero) a jedna Bulharka (blok).

Ich hru komentuje tréner žien Ondrej Spišák: „Áno, 13 hráčok som síce na lavičke mal, ale neboli všetky k dispozícii na celý turnaj. Máme ešte zranenia, ktoré si doliečujeme (Kwasowska, Sikora). Dal som príležitosť zahrať si všetkým hráčkam, aby sa jednak zohrali a jednak predstavili domácemu publiku, ktoré prišlo v hojnom počte. Skúsili sme si niektoré herné systémy a je na našu škodu, že sme viacej neukázali vo finálovom zápase s Frýdkom-Místkom. Hodnotenie je ešte predčasné, ale turnaj určite splnil účel pre nás i pre divákov, a o to išlo. Celkovo bol turnaj súčasťou prípravy extraligového družstva žien, ktorá pokračuje teraz v sobotu dvoma prípravnými zápasmi v Kežmarku a potom je už na rade extraliga, teda jej 1. kolo“.

Výsledky turnaja:

Sobota 14.9.2013

VK SNV – Kežmarok 2:1
Frýdek Místek – COP Nitra 3:0
Gödöllö – Kežmarok 2:1
Komárno – COP Nitra 1:2
VK SNV – Gödöllö 3:0
Frýdek-Místek – Komárno 3:0

Nedeľa 15.9.2013

Gödöllö – Frýdek-Místek 0:3
VK SNV – COP Nitra 3:0

O 5. miesto
Komárno – Kežmarok 0:3

O 3. miesto
Gödöllö – COP Nitra 3:1

Finále o 1. miesto
VK SNV – Frýdek-Místek 0:3

Na turnaji boli trénermi vybraté najlepšie hráčky na jednotlivých postoch:
najlepšia nahrávačka: Monika Smák – Kežmarok
najlepšia smečiarka: Paula Kubová – Frýdek-Místek
najlepšia blokárka: Kristina Stojlova Jordanska – VK Spišská Nová Ves
najlepšie libero: Michalina Jagodzińska – VK Spišská Nová Ves

Pohár i ceny odovzdal víťazom primátor mesta Spišská Nová Ves Ján Volný spolu s predsedom VK Spišská Nová Ves p. Jozefom Novákom.

Na snímke:
Stoja z ľava: Kristina Jordanska (5), Ivana Povrazníková (18), Nina Sandtnerová (8), Natália Bodáková (4), Michalina Jagodzińska (13), Kamila Zaťková (1), Lucia Zeleňáková (3), Malgorzata Sikora (12) Sedia z ľava: Ľudovít Švihla (AC), Katarína Olejníková (11), Veronika Nováková (17), Bibiána Urbanová (10), Michalina Kwasowska (9), Jana Mikušová (7), Ondrej Spišák (C)

Foto: Miloš Fiľa

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM