Iné športy

Medzinárodný turnaj aj zápasy 1. ligy junioriek: Takto sa darilo našim volejbalistkám

Aj uplynulý víkend čelili volejbalistky zo Spišskej Nove Vsi svojim súperkám. Tentokrát to pre Spišiačky nebolo také jednoduché.

Ilustračný obrázok k článku Medzinárodný turnaj aj zápasy 1. ligy junioriek: Takto sa darilo našim volejbalistkám
Zdroj: VK SNV

Volejbalistky zo Spišskej počas uplynulého víkendu absolvovali niekoľko zápasov. Staršie žiačky vycestovali do Svidníka, kde sa zúčastnili medzinárodného turnaja. Juniorky zase vo Zvolene odohrali zápasy 1. ligy.

Na medzinárodnom turnaji sa zúčastnilo 8 družstiev. Tri trojsetové zápasy v skupine, plus jedna tajbrejková prehra a jedna prehra v dvoch setoch o 3. miesto nám určila konečnú štvrtú priečku v celkovom hodnotení.

„Aj keď to bol „len“ turnaj chceli sme sa popasovať s dobrými súpermi o medailovú priečku. S hrou v jednotlivých zápasoch som nie veľmi spokojná, ale boli tam aj svetlé momenty. Za najlepšiu hráčku družstva bola vyhlásená Ema Tökölyová a za najvšestrannejšiu hráčku turnaja bola vyhlásená Lucia Vykoupilová. Teraz nás čaká malá zápasová prestávka, kedy najbližšie hráme posledný marcový týždeň v Poprade. Verím, že tento čas využijeme na vylepšenie kondičky ale aj doliečenie zranení,“ povedala po zápase trénerka starších žiačok Eva Fabianová.

Spišskonovoveské juniorky sa v 11. kole 1.ligy postavili proti Zvolenu, no tentokrát im to nevyšlo. „Zvolenčanky nás dostali v prvom zápase hlavne podaním, ktoré sme im neboli schopní chytiť tak, aby sme z neho dosiahli dobrý útok. Potom sa ťažko presadzovalo na sieti a rozhodlo aj väčšie nasadenie domácich hráčok. V druhom zápase to už bolo vyrovnanejšie. Začali sme víťazným setom a boli to domáce hráčky, ktoré museli doháňať stav, ale nakoniec rozhodla aj chyba v postavení v piatom sete, takže nakoniec sme si zo Zvolena doniesli iba bod,“ zhodnotil zápas tréner junioriek Martin Roško. Do konca súťaže zostávajú ešte tri kolá. Účasť na M-SR máme viac-menej istú, ale otázne je, z ktorého miesta dievčatá postúpia.

TJ Slávia TU Zvolen – VK SNV 3:0 (14,18,17) a 3:2 (-23,19,–18,21,12)

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: Turnaj starších žiačok vo Svidníku

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM