Rôzne

Medzinárodný deň Rómov oslávime aj v Spišskej: Aha, čo sa bude diať v Madaras parku

Pri príležitosti Medzinárodného dňa Rómov sa v Spišskej Novej Vsi uskutoční zaujímavé kultúrne podujatie. Čo sa chystá v Madaras parku?

Ilustračný obrázok k článku Medzinárodný deň Rómov oslávime aj v Spišskej: Aha, čo sa bude diať v Madaras parku
Zdroj: TASR

Medzinárodný deň Rómov pri príležitosti výročia prvého celosvetového stretnutia rómskych predstaviteľov v Orpingtone pri Londýne v roku 1971 je stanovený na 8. apríla. Oslavy sa tento rok sústredia aj do regiónov a prvýkrát sa bude konať kultúrne podujatie pri tejto príležitosti aj v Spišskej Novej Vsi.

„Cieľom tohto podujatia je, aby si Rómovia na Spiši pripomenuli a oslávili spoločne tento deň ako aj predstavili rómsku kultúru širokej verejnosti. Kultúrne podujatie sa bude konať 8. apríla od 14.00 hodiny v Madaras parku,“ priblížil vedúci regionálnych kancelárií Sever splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity Stanislav Vospálek.

V štvorhodinovom programe sa podľa jeho slov predstavia rómske deti, mládež, ale aj dospelí. Popoludnie v Madaras parku spríjemní cimbalová hudba z Gelnice, hudobná skupina z Markušoviec, detský súbor z Nálepkova či známa rómska kapela z Trebišova. Okrem tanca, hudby a spevu bude pripravené pre účastníkov podujatia aj občerstvenie.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM