Rôzne

MDŽ v spišskonovoveskej nemocnici? Pacientky sa môžu pochváliť novými účesmi

Pacientkám v nemocnici v Spišskej Novej Vsi vo štvrtok Medzinárodný deň žien spríjemnili budúce kaderníčky.

Ilustračný obrázok k článku MDŽ v spišskonovoveskej nemocnici? Pacientky sa môžu pochváliť novými účesmi
Zdroj: Dnes24.sk

„Chceli sme urobiť tento deň pre pacientky trochu výnimočným, napriek tomu, že sa nachádzajú v nemocnici. Vytvorili sme si tak našu spoločnú oslavu sviatku žien a myslím si, že dnes na chvíľu skutočne zabudli na svoje choroby. To bol náš cieľ a veľmi sa z toho tešíme,“ povedala riaditeľka nemocnice Renáta Šuláková.

Strihali aj tupírovali

Do tohto zdravotníckeho zariadenia vo štvrtok ráno zavítali tri študentky zo Strednej odbornej školy v Spišskej Novej Vsi spolu so svojou majsterkou. Vlasy pacientok celé predpoludnie v spoločenských miestnostiach nemocnice strihali, česali, natáčali či tupírovali. Na hlavách im tak vytvorili moderné účesy.

Po prvý raz

„Pacientky v nemocnici sme dnes česali po prvýkrát. Hoci už máme skúsenosť s domovom dôchodcov, toto bolo pre nás netradičné miesto a radi sme prijali pozvanie. Aj pre nás to totiž bolo výnimočné,“ podotkla majsterka Marcela Tkáčová s tým, že dohromady spríjemnili deň viac ako 20 pacientkám na troch oddeleniach nemocnice – na oddelení dlhodobo chorých, neurologickom a fyziatricko-rehabilitačnom.

Nový účes si nechala urobiť aj 76-ročná pacientka Helena. „Tešila som sa na to už od včera. Kedysi sa sviatky žien slávili oveľa intenzívnejšie, preto som rada, že dnes sme tu mohli stráviť takýto pekný deň,“ povedala pacientka, ktorej účes prišiel pochváliť aj primár. Skrášlené však dnes nechodili po chodbách len pacientky, príležitosť si nakoniec nenechali ujsť ani niektoré zamestnankyne nemocnice.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM