JAB Krimi

Majiteľku domu čakalo prekvapenie, aké by nechcel zažiť nikto: Šperky za 2 500 eur boli fuč

Majiteľku rodinného domu čakalo nepríjemné prekvapenie, ktoré by nepotešilo nikoho. Z jej príbytku totiž zmizlo väčšie množstvo šperkov, chýbali retiazky aj prstene. Podľa polície za touto krádežou stojí len 20-ročný mladík.

Ilustračný obrázok k článku Majiteľku domu čakalo prekvapenie, aké by nechcel zažiť nikto: Šperky za 2 500 eur boli fuč
Zdroj: Dnes24.sk

Ako prezradil krajský policajný hovorca Alexander Szabó, gelnickí muži zákona v spolupráci s pracovníkmi kriminálnej polície v Spišskej Novej Vsi intenzívne pracovali na objasnení krádeží šperkov zo žltého kovu za až 2 500 eur.

Ku krádeži došlo ešte v auguste vo večerných hodinách na Partizánskej ulici v obci Margecany. „Páchateľ neoprávnene a bez súhlasu majiteľky, vošiel do dvora rodinného domu. Následne vošiel do otvoreného domu, kde prehľadal izby a zo sekretára odcudzil väčšie množstvo šperkov zo žltého kovu ako prstene, retiazky náramok a pár náušníc,“ vymenoval hovorca.

„Na základe zadovážených dôkazov a stôp na mieste činu, či zaistených odcudzených šperkov v jednej zo spišskonovoveských záložní, poverený príslušník z prečinov porušovania domovej slobody a krádeže obvinil viackrát súdne trestaného 20-ročného Prakovčana. Obvinený bol zadržaný a umiestnený do cely policajného zaistenia s návrhom na väzobné stíhanie,“ doplnil Szabó.

V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie. Polícia nevylučuje, že obvinený má takto na svedomí viacero krádeží v obci Prakovce, ako aj v celom Gelnickom okrese.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM