Rôzne

Ľudia sa rozhodli vyhrnúť rukávy: Studničky v Slovenskom raji prejdú obnovou

Štyri studničky v severnej časti Slovenského raja prejdú v sobotu veľmi potrebnou obnovou. Stoja za tým dobrovoľníci, ktorým nie je stav národného parku ľahostajní.

Ilustračný obrázok k článku Ľudia sa rozhodli vyhrnúť rukávy: Studničky v Slovenskom raji prejdú obnovou
Zdroj: TASR

Dobrovoľníci skrášlia studničky v Slovenskom raji. Stane sa tak vďaka ľuďom z Embraco Slovakia, zo združenia rodičov a priateľov diabetických detí Spišiačik, ako i ďalším nadšencom. Očakáva sa účasť približne 90 dobrovoľníkov.

„Studničky neodmysliteľne patria k lesným chodníkom Slovenského raja. No hygienici z nich neodporúčajú piť a studničky sú často špinavé, zanesené, s poškodenými búdkami a múrikmi. Rozhodli sme sa niečo s tým urobiť,“ hovorí o motivácii Emília Gondeková z Embraca, špecialistka na trvalú udržateľnosť.

Na studničkách na Glackej ceste, Kláštornej ceste a na Suchej Belej dobrovoľníci úplne vymenia búdku, na Podlesku dostane búdka nový náter. „Podľa potreby budeme pri objektoch osádzať skruž, ukladať kamennú výstelku, prehlbovať odtoky, budovať zábradlia, natierať lavičky,“ vymenúva práce Peter Herceg zo Spišiačika.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM