JAB Rôzne

Ľudí v novoveskej zoo čaká viacero noviniek... Aj slon, ktorý určite upúta pohľady!

Zoologická záhrada v Spišskej Novej Vsi už onedlho otvorí svoje brány. Návštevníci sa môžu tešiť aj na niekoľko zaujímavých noviniek.

Ilustračný obrázok k článku Ľudí v novoveskej zoo čaká viacero noviniek... Aj slon, ktorý určite upúta pohľady!
Zdroj: Dnes24.sk

Po niekoľkých mesiacoch sa už onedlho znovu otvoria brány zoologickej záhrady v Spišskej Novej Vsi. Po minuloročnej rekordnej sezóne čaká na návštevníkov tento rok niekoľko noviniek.

„Zoologickú záhradu otvoríme 22. apríla o desiatej hodine. Na 11.00 hod. sme pripravili slávnostné otvorenie nového mosta ponad jazero, ktorý prepojil zoologickú záhradu s pavilónom Aquaterra. Pri tejto príležitosti vystúpia so svojim programom žiaci z Materskej školy na Lipovej ulici,“ prezradila Jana Dzuriková, riaditeľka spišskonovoves­kej zoo.

To však ešte nie je všetko, čo na ľudí počas otvorenia sezóny čaká. Návštevníci sa budú môcť tešiť aj na country duo – Weteráni či na vystúpenie kúzelníka, ktoré bude o tretej hodine popoludní. „Počas dňa bude vstupné pre každého len jedno euro,“ dodala Dzuriková.

Nový most či ostrov lemurov však nie sú jedinými novinkami v spišskonovoveskej zoo. Medzi ne sa radí aj slon, ktorý určite na seba dokáže strhnúť pohľady prichádzajúcich ľudí. Ide konkrétne o neživého slona v životnej veľkosti, ktorého si budete môcť pozrieť hneď pri vstupe do zoologickej záhrady.

Zoo sa však môže pochváliť aj niekoľkými prírastkami, ktoré počas zimy pribudli. „Doviezli sme nové lemury aj skunky, narodila sa nám lama krotká, kozičky domáce aj kamerunské i rácky hortobadské,“ vymenovala riaditeľka s tým, že rekonštrukciou v zoo prešla aj bažatnica.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: archívne

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM