JAB Rôzne

Lopaty, fúriky aj zbíjačky: V novoveskej nemocnici sa búrajú steny, akú zmenu môžeme čakať?

Nemocnica v Spišskej Novej Vsi prechádza dôležitými zmenami. Okrem nových lavičiek či nových parkovacích miest pre motoristov sa pustila aj do ďalších prác.

Ilustračný obrázok k článku Lopaty, fúriky aj zbíjačky: V novoveskej nemocnici sa búrajú steny, akú zmenu môžeme čakať?
Foto: Jana Buvalová

Zbíjačky, fúriky a lopaty nie sú v tomto čase raritou na gynekologicko-pôrodníckom oddelení. Zaujímalo nás, čo sa to na mieste vlastne robí. „Pred dvoma dňami sme začali rozširovať toto oddelenie,“ prezradil riaditeľ nemocnice. „Naša pôrodnica je veľmi vyťažená, ročne máme viac ako 1200 pôrodov. Tlak na lôžka je veľký a keďže máme ambíciu byť nemocnicou, ktorá má nadregionálny charakter, rozhodli sme sa zväčšiť oddelenie a zvýšiť počet lôžok, ako aj komfort budúcich mamičiek ,“ pokračoval Hanušín.

Na gynekologicko-pôrodníckom oddelení tak k pôvodným 48 miestam pribudne ďalších 16. Z toho päť izieb bude dvojlôžkových s vlastným sociálnym zariadením. „Je to naše najväčšie oddelenie a chceme predísť problémom pri nárazových vlnách pôrodov. Rodiť k nám chodia aj mamičky z Levoče,“ doplnil riaditeľ novoveskej nemocnice. Podľa jeho slov nové izby budú mať multifukčný charakter a môžu sa podľa potreby meniť na jedno, alebo dvojlôžkové.

Ako to vypadá na gynekologicko-pôrodníckom oddelení si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Rozširovanie gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia v Spišskej
4
Galéria
Foto: Jana Buvalová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM