Jozef Kožár Hokej

Lipovský opäť Mr. Zero

V 18. kole 1. hokejovej ligy zavítalo na Spiš mužstvo z Trnavy. To po domácej prehre 0 - 6 v prvej časti súťaže nedokázalo dať gól našim hokejistom ani tentoraz, a kapitulovalo 0 - 3.

Ilustračný obrázok k článku Lipovský opäť Mr. Zero
Foto: Jozef Kožár / Zdroj: Dnes24.sk

HK SPIŠSKÁ NOVÁ VES – HK GLADIATORS TRNAVA 3:0

Novovešťania potvrdili stúpajúcu formu a piatykrát v rade získali plný počet bodov, pričom v posledných štyroch zápasoch gólman Lipovský dostal jediný gól. Trnava však neprišla predať kožu lacno, od začiatku aktívne napadala už na svojej útočnej modrej a domácim narobila nemalé starosti s rozohrávkou, a tak prvé dejstvo skončilo bez gólov a diváci videli minimum šancí na oboch stranách. Disciplinovaný výkon hostí pokračoval aj v druhej tretine, až prišlo vyslobodenie v 36. minúte, po obliehaní bránky hostí prepasíroval puk útočne naladený bek Lukáš Novák – 1 : 0. Potom , ako sa už stáva pravidlom, vzal všetko na svoje plecia kapitán Ľubo Vaic, a dvoma utešenými vinklami, kedy hosťujúci Rybár naozaj iba úspešne zalovil v sieti, upravil výsledok na konečných 3 : 0 pre domáci kolektív.

HK SNV: Lipovský – Vantroba, Horváth, L.Novák, Džerenga, Malina, Nitriansky, Vartovník, Vasylyev – Kohutiar, Vaic, Smotrila, F.Novák, Prokop, Findura, Belluš, Gonda, Krempaský, Hamrák HK Gladiators: Rybár – Šišmič, Poláček, Grman, Zahumenský, Lupták, Demo, Šoltys – Lisoň, Schmidt, Jančovič, Achs, Grman, Baran, Daráš, Hluch, Rosa, Baran, Hubek, Faktor Góly a asistencie: 1:0 Lukáš Novák (Krempaský, Vaic) pres/1, 2:0 Vaic (Smotrila, Malina), 3:0 Vaic (Smotrila, Horváth Rozhodcovia: Majling, Číž, Gavalier Vylúčení: 4/4 Využitie: 1/0 Oslabenia: 0/0 Diváci: 540 Strely na bránu: 34 – 21

Vladimír Klinga st. – tréner domácich:
„Do zápasu sme nastupovali uspokojení víťazstvom 6:0 v Trnave, čo sa nám mohlo vypomstiť. Nevedeli sme sa dostať do správneho tempa, prvý gól sme dali obrazne "po ľadom“, potom sme postupne preberali iniciatívu. Treba však povedať, že hostia hrali výborne najmä dozadu, ťažko sme sa dostávali do šancí. Dva góly Vaica ukázali, čo znamená mať v mužstve skúsenosť. Už som sa vyjadril, že v tejto súťaži niet slabého súpera. Víťazstvo teší, ale mysľou sme už v Michalovciach." Martin Hrnčár – tréner hostí: „Cestovali sme ku veľkému favoritovi, doma sme s nimi prehrali 0:6. Veľmi dobre sme bránili, držali sme domácich v šachu do 36. minúty, kedy Vaic preukázal svoju skúsenosť a L. Novák nás "načal“. Potom to zvýraznil Vaic dvakrát a ukázalo sa, že skúsenosť v mužstve je základom úspechu. Mne neostáva nič, len pogratulovať domácim k víťazstvu."

Foto: Michal Buza

Hokej 1.liga muži
18
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM