Správy

Levočská nemocnica má nového námestníka pre zdravotnú starostlivosť: Kto zasadol do dôležitého kresla?

Meno nového námestníka pre zdravotnú starostlivosť v levočskej nemocnici je už známe. Stal sa ním primár oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny Tomáš Jankura.

Ilustračný obrázok k článku Levočská nemocnica má nového námestníka pre zdravotnú starostlivosť: Kto zasadol do dôležitého kresla?
Zdroj: Webnoviny.sk

Novým námestníkom pre zdravotnú starostlivosť Všeobecnej nemocnice s poliklinikou Levoča, ktorá je členom skupiny AGEL, je od 1. mája Tomáš Jankura, primár oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny (OAIM). „Ďakujem vedeniu nemocnice za dôveru a budem sa snažiť plniť svoje úlohy na tomto poste a pomáhať napĺňať víziu rozvoja našej nemocnice,“ uviedol pri tejto príležitosti nový námestník.

Prostredie nemocnice dôverne pozná

Tiež sa bude podľa vlastných slov usilovať zúročiť skúsenosti s manažmentom v zdravotníctve, ktoré nadobudol ako primár OAIM, i keď ich považuje iba za nutný základ, pretože v novej funkcii sa ešte bude mať čo učiť. Nový 44-ročný námestník – lekár sa narodil v Kežmarku. Lekársku fakultu absolvoval na Karlovej Univerzite v Prahe. Po skončení postgraduálneho štúdia nastúpil do nemocnice v Poprade na anestéziologicko-resuscitačné oddelenie (ARO), pracoval aj v záchrannej službe. Nový námestník prostredie levočskej nemocnice veľmi dobré pozná, pretože tu pracuje už od roku 2009 na pozícii primára OAIM.

Podľa riaditeľa zaslúžený post

„Som veľmi rád, že pán Jankura prijal našu ponuku na post námestníka pre zdravotnú starostlivosť, pretože si túto riadiacu pozíciu nielenže zaslúži, ale neviem si predstaviť ideálnejšiu osobu pre túto prácu v našej nemocnici,“ uviedol riaditeľ levočskej nemocnice Miroslav Jaška.

V každej nemocnici má OAIM podľa neho výnimočné postavenie a je akýmsi srdcom zdravotníckeho zariadenia, spájajúcim a slúžiacim všetkým klinickým oddeleniam.

„Intenzívna medicína, lôžková časť OAIM, je pre všetky nemocničné oddelenia zázemím pre zvládanie náhlych, život ohrozujúcich stavov. Táto integrujúca pozícia oddelenia je istou zárukou, že nový námestník bude zvládať svoje úlohy, nakoľko ako primár OAIM má primeraný prehľad o chode nemocnice,“ uzavrel Jaška.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM