Rôzne

Leto plné festivalov: Spišský, pomôže domácim výrobcom, navyše bude lahodne sladký, chutný a voňavý

Pod Spišským hradom štartuje 6. ročník Festivalu vína a medu. Na svoje si prídu milovníci medu, medoviny, vína, ako aj regionálnych syrových špecialít. Festival potrvá až do nedele.

Ilustračný obrázok k článku Leto plné festivalov: Spišský, pomôže domácim výrobcom, navyše bude lahodne sladký, chutný a voňavý
Zdroj: TASR

V Spišskej Kapitule dnes štartuje 6. ročník Festivalu vína a medu – Via Regia. Prináša aktuálne informácie o včelárstve, jeho produktoch a výrobkoch, zároveň integruje záujmy subjektov snažiacich sa o rozvoj tohto územia v oblasti cestovného ruchu.

„Tento unikátny projekt spája jedinečné miesta v regióne, ktoré našli spoločné prvky pre prezentáciu gastronomického, prírodného, historického, kultúrneho a religiózneho potenciálu. Festival prináša verejnosti zároveň informácie a poznávaciu trasu historickej vínnej cesty a spája významné hodnoty gastronomického a vínneho turizmu, historického a kultúrneho dedičstva i jedinečných prírodných krás na Spiši," uviedol riaditeľ združenia FEMAN Eudard Buraš.

Podľa jeho ďalších slov festival ponúka zelený turizmus v podobe, ktorý dnes napreduje v Európe i vo svete a je čoraz vyhľadávanejší pre autentický zážitok, ponuku a prezentáciu medu, medoviny, vína, vinárskych a včelárskych potrieb, ako aj regionálnych syrových špecialít, maku a jeho produktov.

Festival vína a medu, ktorý potrvá až do nedele 21. júna zároveň prispieva k poznaniu krás a zaujímavostí Spiša, ktoré sú zapísané do Zoznamu svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Hlavným organizátorom podujatia je združenie FEMAN, ktoré šíri a podporuje kultúrne aktivity, rozvoj cestovného ruchu a vidieckeho turizmu pre verejnosť a mládež na území Slovenska i Európy.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM