JAB Rôzne

Letný babyboom: Sledujte, aké prírastky pribudli v novoveskej zoo

Leto prinieslo do spišskonovoveskej zoologickej záhrady takpovediac babyboom. Aké zvieratká v nej prišli na svet? Zistili sme to...

Ilustračný obrázok k článku Letný babyboom: Sledujte, aké prírastky pribudli v novoveskej zoo
6
Galéria

Vlna horúčav zasiahla aj Spišskú Novú Ves, v ktorej sa nachádza najmladšia a najmenšia zoo na Slovensku. Vysoké teploty sa týkajú aj jej obyvateľov. Leto však okrem horúčav prinieslo do spišskonovoveskej zoo aj niekoľko nových prírastkov, ktoré určite potešia všetkých návštevníkov.

Letný babyboom odštartoval v júli, keď sa tam narodili Lama alpaka, Kengura červenokrká či Nandu pampový. V prvý augustový deň zase prišiel na svet malý Lemur Kata, ktorý sa nenachádza na novootvorenom ostrove, ale je so svojou mamou v samostatnej klietke.

Okrem toho, návštevníkov zoo však určite poteší aj úplne nový druh opičiek, ktoré podľa slov zoológa Karola Dzurika v novoveskej zoo ešte nemali. „Ide o šesť samcov Kotúľa vevericového, ktorých sme doviezli pred dvomi týždňami z českých zoo,“ priblížil.

A ako si zoo v Spišskej stojí, čo sa návštevnosti týka? Minulý rok tam prekročili po prvýkrát 100-tisícovú hranicu. A aj tento rok majú našliapnuté zatiaľ veľmi dobre. „V júli navštívilo našu zoo 27 904 ľudí, čo je o 4000 viac ako minulý rok za to isté obdobie,“ povedal Dzurik s tým, že dúfajú, že tento rok pokoria hranicu 110 000 návštev­níkov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Pozrite si ich na FOTKÁCH: V novoveskej zoo pribudli noví obyvatelia
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM