JAB Rôzne

Letné terasy už v meste pribúdajú ako huby po daždi: Koľko žiadostí mesto do týchto chvíľ dostalo?

Nejeden Spišskonovovešťan si teplé dni v meste automaticky spojí aj s chvíľami posedenia pod letnými terasami podnikov. Tie v posledných dňoch pribúdajú na námestí ako po daždi. Zisťovali sme, koľko žiadostí na terasy v meste prijali doteraz pre túto sezónu.

Ilustračný obrázok k článku Letné terasy už v meste pribúdajú ako huby po daždi: Koľko žiadostí mesto do týchto chvíľ dostalo?
Zdroj: Dnes24.sk

V posledných dňoch si Novovešťania v centre mesta mohli všimnúť čulý ruch. Pred prevádzkami na Letnej ulici robotníci montovali letné terasy, čo potešilo mnohých ľudí, ktorí majú radi posedenie na čerstvom vzduchu. Obrátili sme sa aj na mesto, aby sme zistili, ako to s letnými terasami vyzerá tento rok.

„Mesto prijíma každoročne 14 až 16 žiadosti o umiestnenie letnej terasy. Jedná sa hlavne o terasy umiestnené na Letnej ulici. Doteraz sme prijali desať žiadostí, zatiaľ sa všetky týkali Letnej ulice. Počet terás však nemusí byť ešte konečný,“ informovala Brigita Sopková z oddelenia vnútornej správy MsÚ.

Ako spomenula umiestnenie letnej terasy sa posudzuje podľa zákona o podmienkach predaja výrobkov a poskytovania služieb na trhových miestach. „Poskytovanie služieb musí vyhovovať všeobecným, technickým, hygienickým a prevádzkovým podmienkam podľa osobitných predpisov. Terasa preto môže byť umiestnená pred prevádzkarňou len v prípade, že sú tieto podmienky splnené. Zo strany prevádzkovateľov takýchto zariadení sú tieto kritéria rešpektované,“ doplnila Sopková.

Letné terasy sú podľa jej slov umiestnené okrem Letnej ulice aj v iných častiach mesta. Napríklad na sídlisku Mier, Za Hornádom či na Rastislavovej ulici, ale aj na iných miestach, kde to podmienky dovoľujú. „Ďalšiu skupinu letných terás tvoria terasy umiestnené v dvorných častiach niektorých prevádzkarní, tieto sú podľa zákona posudzované, ako súčasť prevádzky,“ vysvetlila. Letná terasa prevádzkarov aj niečo stojí. Za každý aj začatý m2 zaplatia majitelia terás 0,11€ na deň.

V Spišskej sa opäť stavajú letné terasy: Novovešťania sa tešia
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM