JAB Rôzne

Letné dovolenky a Spišiaci: Aké destinácie si vyberáme a kam jazdia zámožnejší obyvatelia?

Na leto a s ním spojené dovolenky sa teší asi každý. Klasika či exotika? First moment, alebo last minute? Zisťovali sme, ktorá krajina je pre Spišiakov tá TOP.

Ilustračný obrázok k článku Letné dovolenky a Spišiaci: Aké destinácie si vyberáme a kam jazdia zámožnejší obyvatelia?
Zdroj: TASR

V Spišskej Novej Vsi nájdete len na jednej ulici sedem cestovných agentúr, ktoré ponúkajú bohatý výber dovoleniek. Boli sme zvedaví, ktorá krajina je najobľúbenejšia a či Spišiaci dovolenky plánujú?

Čo si vyberajú náročnejší?

Ako nám prezradila majiteľka cestovnej agentúry CWA top destináciami pre tento rok je Turecko, Bulharsko a Grécko. „Chorvátsko vzhľadom na blízkosť si už väčšinou klienti riešia individuálne. Tento rok sa začalo dosť predávať aj Albánsko,“ povedala majiteľka. Čo sa týka exotických zájazdov Spišiaci sú podľa nej dosť opatrní. Tí náročnejší si vyberajú dovolenku v Dubaji , alebo na Maledivách. V agentúre nám aj prezradili, že ľudia využívajú viac last minute, čiže dovolenky na poslednú chvíľu. „Tento rok sme však mali viac predaných dovoleniek už začiatkom roku,“ doplnila majiteľka.

Turecko a grécke ostrovy viedli aj v ďalšej cestovnej agentúre. Podľa majiteľky CK INATOUR je táto sezóna slabá. „Ľudia si nechávajú dovolenky na poslednú chvíľu. Určite čakajú, kedy bude dovolenka najlacnejšia,“ myslí si. Z tých exotickejších ide najviac Dubaj a Cyprus.

Bulharsko , Bulharsko a zase len Bulharsko

Najpredávanejšou dovolenkovou destináciou sa stáva nepochybne Bulharsko. Vedie aj v cestovnej agentúre Lagúna tour. Tunisko a Turecko obsadili ďalšiu priečku. Z exotiky sú najčastejšie predávané Kapverdy, alebo predávali Silvester na Bali. „Viac sa predá určite na last minute, no tento rok bola silná sezóna predaja dovoleniek ako first moment. Hlavne rodiny s deťmi a stály zákazníci si to nenechávajú na poslednú chvíľu,“ doplnila Silvia Hopejová.

Cestovná agentúra Belmare je takým novorodencom medzi cestovkami. Vznikla len na jeseň minulého roku, no aj tu je medzi prvými Bulharsko. Predbehlo ho len Turecko. Keďže je to nová cestovka majiteľka prezradila, že zatiaľ dovolenku v exotickej krajine nepredala. „Zákazníci sa, ale pýtali na Kubu, alebo Maroko,“ dodala.

Úplne najviac Bulharsko. Znela odpoveď v ďalšej cestovke. Turecko, Chorvátsko sú tiež dobre predávané dovolenky. Kapverdské ostrovy a Cyprus zase patria k tým exotickejším. „Dobre sa začalo predávať aj Albánsko čo je taká novinka,“ povedala Gabriela Jasečková majiteľka cestovnej agentúry Nomád. „Mám pocit, že ľudia sa už naučili dovolenkovať a táto sezóna vypadá super,“ pochválila sa majiteľka. Aj z jej skúseností vyplýva, že Spišiaci kupujú dovolenky na poslednú chvíľu. „Jedine rodiny s deťmi to riešia skôr. No stretla som sa už aj s otázkou, čo máte na zajtra,“ zasmiala sa majiteľka.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM