Rôzne

Letné autobusové spojenia do Slovenského raja: Tento rok pribudne aj novinka

Počas letných prázdnin sa do Slovenského raja budeme môcť odviezť letným autobusom. Tento rok však pribudne aj úplne nové dopravné spojenie.

Ilustračný obrázok k článku Letné autobusové spojenia do Slovenského raja: Tento rok pribudne aj novinka
Zdroj: TASR

Už v minulých rokoch osvedčený prázdninový autobusový spoj bude aj tento rok počas leta premávať zo Spišskej Novej Vsi cez Smižany, Čingov, Spišské Tomášovce, Spišský Štvrtok do Hrabušíc, na Hrabušickú Pílu a späť. Postarala sa o tom Oblastná organizácia cestovného ruchu Slovenský raj & Spiš.

Letný autobus bude zachádzať aj ku železničnej stanici Vydrník v nadväznosti na osobné vlaky zo smeru Žilina a Košice, vďaka čomu sa zvýši dostupnosť stredísk Slovenského raja, ktoré nie sú obsluhované železničnou dopravou. Partnerom tohto spoja je Krajská organizácia cestovného ruchu Košice Región Turizmus. Spoj bude premávať od 1. júla do 3. septembra 2017.

Tohtoročná novinka

Úplne novým dopravným spojením bude počas leta 2017 „letný minibus“, ktorý v pilotnom období od 1.júla do 31. augusta spojí hlavné body záujmu v Spišskej Novej Vsi a Smižanoch s turistickými strediskami Košiarny briežok a Čingov v Slovenskom raji. Minibus turistom ponúkne okrem iného možnosť dopravy z Košiarneho Briežka a Čingova do ZOO a na letné kúpalisko v Spišskej Novej Vsi a späť.

V Spišskej Novej Vsi naň nadväzuje spoj do južných stredísk Slovenského raja – Mlyniek, Dediniek, Stratenej a Dobšinskej Ľadovej Jaskyne. Turisti ubytovaní na Košiarnom briežku sa ním navyše budú vedieť dostať na Čingov ku vyššie spomínanému autobusu do Hrabušíc a na Hrabušickú Pílu.

Sadzba cestovného pre letný minibus bude jednotná: 1 € (deti do 6 rokov v sprievode dospelej osoby cestujú zdarma). Minibus finančne podporilo Mesto Spišská Nová Ves a Obec Smižany. Cestovné poriadky k uvedeným spojom je možné nájsť na oficiálnych stránkach OOCR Slovenský raj & Spiš, www.vraji.sk (sekcia „Novinky“) a www.spis-region.sk (sekcia aktuality).

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM