JAB Rôzne

Láska nepozná hranice, platí to aj pre Spišskú: Aj takíto zaľúbenci mali svadbu v našom meste!

V našom meste boli v roku 2015 zaznamenané aj sobáše s cudzincami. Tí zažili svoj veľký deň D práve v Spišskej Novej Vsi. A pochádzali aj z poriadne vzdialených krajín.

Ilustračný obrázok k článku Láska nepozná hranice, platí to aj pre Spišskú: Aj takíto zaľúbenci mali svadbu v našom meste!
Zdroj: TASR

Na deň, keď si poviete svoje veľké áno, sa len tak nezabúda. Vlani prežili svoj deň D v Spišskej Novej Vsi viaceré zamilované páry a desiatky ľudí spečatili svoju lásku. Ako sme na tom v našom meste v porovnaní s minulým rokom?

„V roku 2015 bolo v Spišskej Novej Vsi uzavretých 275 sobášov, z toho 160 cirkevné a 115 civilné,“ uviedol Pavol Biroš z matriky a evidencie obyvateľov MsÚ v Spišskej Novej Vsi.

Ako pokračoval, minulý rok bolo aj päť sobášov s rozhodnutím súdu. Takže išlo o osoby, ktoré nedovŕšili vek 18 rokov. Pre porovnanie v roku 2014 bolo v matričnom obvode Spišská Nová Ves dokopy uzavretých 306 manželstiev. Z toho bolo 135 civilných a 171 cirkevných sobášov. Sobášov maloletých bolo desať.

Nevšedné miesta

Okrem sobášov v kostole či na radnici si zaľúbenci vyberajú na svoj veľký deň aj iné miesta a 12 párov sa pre ne rozhodlo aj vlani. Raritou bol bezpochyby sobáš na tenisových kurtoch. Okrem neho sa snúbenci sobášia na Čingove, alebo v Novoveskej Hute. Okrem sobášov v sobotu si čoraz väčšiu obľubu získavajú aj piatky. Koncom mája zaznamenali na radnici aj dvojsobáš, kedy si svoj veľký deň spoločne užili dve sestry.

Zaujímavosťou je, že v roku 2015, okrem Slovákov, uzavrelo manželstvo v Spišskej Novej Vsi aj 15 cudzincov. Tí pochádzali z blízkych, ale aj poriadne vzdialených či exotických krajín. „Svadbu mali u nás ľudia z Českej republiky, Poľska, Španielska, Bulharska Veľkej Británie, Ruska, Alžírska, Macedónska, Egypta a aj z Kolumbie,“ uzavrel Biroš.

Môže vás zaujímať:

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM