JAB Rôzne

Kuriózny zásah mestskej polície v Spišskej: Pri kostole chytali rysa!

Mestskí policajti v Spišskej Novej Vsi musia z času na čas riešiť aj nezvyčajné prípady. Hlavne čo sa týka zvieracej ríše. Policajti zo stanica pre odchyt zvierat odchytávajú okrem psov a mačiek aj iné zvieratká. Napríklad mláďa rysa.

Ilustračný obrázok k článku Kuriózny zásah mestskej polície v Spišskej: Pri kostole chytali rysa!
Zdroj: TASR

Ako nás informoval náčelník mestskej polície Michal Komara Stanica pre odchyt túlavých zvierat bola zriadená v roku 2002. V roku 2013 bolo odchytených celkom 169 zvierat, z toho 126 psov. „Odchyt túlavých zvierat vykonávame v 10 mestách a obciach nášho a Gelnického okresu. doplnil náčelník Po odchyte sú v karanténe a následne po veterinárnych vyšetreniach sú na predaj, alebo vrátený pôvodným majiteľom. Zvieratá voľne žijúce v prírode sú vypustené do prírody,“ povedal náčelník.

Ešte v decembri minulého roku tesne pred Vianocami riešili novoveskí policajti však naozaj zaujímavý prípad, ktorý sa im vryl do pamätí. „Stála služba Mestskej polície v Spišskej Novej Vsi prijala oznámenie, že pri malom kostole na Koceľovej ulici sa pohybuje mláďa rysa,“ ozrejmil Komara.

Na miesto bol privolaný pracovník Správy Národného parku Slovenský raj. Napriek enormnému úsiliu sa podľa slov náčelníka mestskej polície nepodarilo odchytiť rysa do klietky. Na druhý deň v odchyte pokračovali. „Mladý rys sa nachádzal už v areáli našej ZOO a za aktívnej súčinnosti veterinára a hasičov sa podarilo rysa v 7 metrovej výške uspať a odchytiť,“ uzavrel Komara.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM