JAB Rôzne

Kuriozita v Spišskej, o ktorej vie málokto: Tipnite si, koľko ľudí býva na tejto ulici :)

Najobývanejšou ulicou v Spišskej Novej Vsi je je jednoznačne Trieda 1. Mája. Sú však aj ulice, či dokonca uličky, ktoré majú obyvateľov ako šafránu. Trúfli by ste si tipnúť, koľko ľudí evidujú na spišskonovoveských uliciach s najmenším počtom obyvateľov?

Ilustračný obrázok k článku Kuriozita v Spišskej, o ktorej vie málokto: Tipnite si, koľko ľudí býva na tejto ulici :)
Zdroj: Dnes24.sk

Spišská Nová Ves svojou rozlohou a počtom obyvateľom patrí medzi stredne veľké mestá na Slovensku. K 19. januáru 2015 tu žije 36 408 Novoveš­ťanov. Tunajší obyvatelia sú roztrúsení po väčších či menších uliciach, ktorých tu máme 190.

Prvenstvo si v počte obyvateľov drží, Trieda 1. Mája na ktorej žije 2595 obyvateľov. O takmer tisícku menej má ulica J. Wolkera s 1766 obyvateľmi. Na tretiu priečku sa dostalo Štúrovo nábrežie. Tu žije presne 1462 obyvateľov.

Okrem ulíc, na ktorých žijú stovky, ba až tisícky obyvateľov, sú aj ulice, kde sused suseda pozná ako brata, veď ich v jednej ulici býva len pár desiatok. A ako by sa vám žilo na uliciach, kde svojich susedov spočítate na prstoch jednej ruky? Takých ulíc je v našom meste hneď niekoľko.

Koľko obyvateľov teda evidujú na uliciach s najmenším počtom obyvateľov? Snežná, Železná, Tepličská cesta a Štefánikovo námestie má po 5 obyvateľov. Na Rudnej ulici sú evidovaní iba štyria ľudia. Rekordérkou je však zaručene v Spišskej Novej Vsi Púpavova ulica so svojimi dvomi obyvateľmi.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM