Kulinár Adnan Akram a jeho tip na chutný obed: RECEPT, ktorý si zamilujete!

Neviete čo pripraviť na obed? Poslanec mestského zastupiteľstva v Spišskej Novej Vsi Adnan Akram nám prezradil jeden z jeho receptov. Poďme na to...

Jana Buvalová
Ilustračný obrázok k článku Kulinár Adnan Akram a jeho tip na chutný obed: RECEPT, ktorý si zamilujete!
Zdroj: Dnes24.sk

Nedávno sme vám priniesli rozhovor s Adnanom Akramom poslancom mestského zastupiteľstva v Spišskej o jeho zaujímavom koníčku. Ako tvrdí varí rád, často, všetko a pre všetkých. Prezradil nám aj najobľúbenejší recept jeho dcéry Tamarky. Ako tvrdí kulinár Akram, táto výdatná mexická špecialita je svetoznáma a nenáročná na prípravu.

V mojom rodnom Anglicku je to obľúbené študentské jedlo a je dostupné v rôznych krčmách za pár libier. Nevyžaduje žiadne kulinárske umenie ani drahé prísady. Varím to pomerne často, pretože je to obľúbené jedlo mojej dcéry, ktorá má rada extrémne pikantné chute,“ povedal Akram s tým, že táto verzia je zjednodušená a čas prípravy je iba 20 minút.

Potrebujeme:

  • 500 g kvalitného chudého hovädzieho mäsa.
  • 400 g kvalitných paradajok
  • 250 g kukurice z konzervy
  • 400g červených fazúľ v chilli omáčke v konzerve
  • 15 g kvalitnej horkej čokolády
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1 červená paprika
  • 1–5 čili papričiek
  • Olivový olej
  • Soľ, petržlenovú vňať, sladkú mletú paprikú
  • Silný hovädzí vývar, červené víno, alebo horké čierne pivo
  • Strúhaný syr
  • Kyslú smotanu

Postup: Na panvici na troške olivového oleja orestujeme 500 g kvalitného chudého hovädzieho mäsa. Pridáme soľ, posekanú petržlenovú vňať, pretlačených 5 strúčikov cesnaku, polievkovú lyžicu sladkej mletej papriky, posekanú červenú papriku. Podľa chuti 1 až 5 posekaných čili papričiek. Pridáme 400 g kvalitných paradajok passata (nie pretlak) a varíme spolu 7 minút na miernom ohni. Ak by sa zmes začala pripaľovať, postupne pridávame silný hovädzí vývar, červené víno, alebo horké čierne pivo. Pridáme 250 g kukurice z konzervy a potom jednu konzervu červených fazúľ v čili omáčke (cca 400 g). Privedieme do varu a na záver pridáme 15 g kvalitnej horkej čokolády (min. 70 %). Môžeme servírovať s ryžou, tortilla plackou, alebo len s chlebom. Na vrch odporúčam trochu strúhaného syra výraznej chuti napríklad parmezán, alebo zrelý cheddar a lyžicu kyslej smotany.

Dobrú chuť :)

.

Zdroj: Dnes24.sk

Odporúčame