JAB Kultúra

Ktoré zvábia vás? Novovešťania, takéto pekné akcie nás v týchto dňoch čakajú

Necháte sa nimi zvábiť? Pozrite si výber našich tipov na zaujímavé podujatia, ktoré sa tento týždeň uskutočnia v Spišskej.

Ilustračný obrázok k článku Ktoré zvábia vás? Novovešťania, takéto pekné akcie nás v týchto dňoch čakajú
Zdroj: Dnes24.sk

Barok na Spiši

21. mája 2018 o 15:00, Dom Matice slovenskej

Dom a Miestny odbor Matice slovenskej v Spišskej Novej Vsi pripravili prednášku Barok na Spiši a slovenská baroková poézia. Slovom i videoprojekciou toto obdobie priblíži Dana Rosová, pracovníčka pobočky STM. Básne z tvorby slovenských autorov prednesú členovia divadelného súboru Hviezdoslav.

Nespi-Spiš

22. mája 2018 o 16:00, Klub mladých

OZ Nespi Spiš pripravilo stretnutie s mladou spisovateľkou a aktivistkou v oblasti porúch stravovania. Len 18-ročná Valentína zažila anorexiu, príde porozprávať o tom, aké je to trpieť touto chorobou, ale aj ako jej predísť, či ako pomôcť osobe, ktorá takouto chorobou trpí.

Rozhovory o umení

23. mája 2018 o 17:00, Galéria umelcov Spiša

Komentovaná prehliadka a beseda k aktuálnej výstave Biedermeier C+S je pripravená v strede pracovného týždňa. Kurátorské potulky v minulosti aj prítomnosti s Jozefom Ridillom (Šarišská galéria) a s prizvanými hosťami – autormi výstavy: Viktorom Šefčíkom, Františkom Turcsányim a Editou Vološčukovou.

Dve nevesty a jedna svadba

24. mája 2018 o 17:00, kino Mier

Marie je typická mestská singl. Pracuje síce ako úspešná televízna moderátorka, ale vo vzťahoch má dar priťahovať iba hlupákov. Naopak, jej sestra Karolína už toho pravého našla a plánuje svadbu. A tak Marie prichádza za rodinou na návštevu do rodného mesta. Doma stretáva svoju dávnu lásku Jiřího. Počas niekoľkých okamihov je jasné, že ich stará láska časom nevyprchala. Ale celá vec má jeden háčik. Jiří je snúbencom jej sestry.

Mestský majáles

25. mája 2018 o 18:00, pred Redutou

Odreagovať sa, stretnúť priateľov aj zatancovať si si budete môcť aj koncom týždňa na prvom Mestskom majálese, ktorý sa bude v Spišskej konať priamo na námestí pred budovou Reduty. Do tanca zahrá country – rocková skupina The Colt a hudobná skupina Star Band. Nebudú chýbať ani stánky s občerstvením a pre prítomných budú okrem dobrej zábavy pripravené aj rôzne súťaže. Zábava bude pokračovať do 23:00 hod.

Spišská burza starožitností a kuriozít

26. mája 2018 od 8:00, staré trhovisko na sídl. Východ

Ani tento mesiac nebude chýbať v našom meste Spišská burza starožitností a kuriozít. Až do 15:00 hod môžete prísť na staré trhovisko predať, kúpiť alebo vymeniť starožitnosti, zberateľské predmety a predmety minulých čias.

Duatlon

26. mája 2018 od 9:00, Radničné námestie

Športový klub Iglovia Spišská Nová Ves a Slovenská triatlonová únia pripravila športové podujatie, Duatlon – Majstrovstvá SR žiakov, mužov, žien, veteránov a Slovenský pohár v duatlone ostatných kategórií. Štart je v priestore pri Spišskom divadle na námestí, pretekári všetkých kategórii budú mať vyznačené okruhy.

Ukradnutá princezná

26. a 27. mája 2018 o 17:00, kino Mier

V sobotu aj v nedeľu popoludní si prídu na svoje aj najmenší. V kine Mier je pripravená rozprávka – Ukradnutá princezná. Kúzelný príbeh Ruslana a Mily sa odohráva v dobe statočných rytierov, krásnych princezien a zlých čarodejníkov.

KVÍZovanie

26. mája 2018 o 18:00, čajovňa Alchýmka

Zábavné kvízové súťaženie v tímoch (2–4 hráči) v štyroch kolách na vás čaká v čajovni Alchýmka v poslednú májovú sobotu. Pripravené je obrázkové, hudobné, tipovacie a vedomostné kolo. Víťazi si odnesú milé malé ceny.

Wedding Time Show

27. mája 2018 od 10:30 Hotel Metropol

Svadobnú výstavu v Spišskej otvorí sabrážou najlepší slovenský somelier Matúš Hamara a uzavrie svojím speváckym vystúpením speváčka, herečka a umelkyňa Barbora Žilecká. Pripravený je bohatý program a návštevníci budú môcť vidieť svadobné a spoločenské šaty najlepších svadobných salónov z okolia. Počas celého programu je pripravená ochutnávka vín, zákuskov či grilovaných špecialít.Na deti sa už teraz tešia detské animátorky so živou princeznou Elzou z rozprávky Frozen.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM