JAB Samospráva

Kto bude mať väčšinu + ďalšie zaujímavosti: Všetko, čo by ste mali vedieť o novom zastupiteľstve!

Počas ustanovujúceho mestského zastupiteľstva sa okrem sľubu primátora rozdelili poslanci do dvoch poslaneckých klubov. Celkovo je medzi nimi jedenásť nových tvárí. Jeden poslanec sa nezaradil do žiadneho klubu.

Ilustračný obrázok k článku Kto bude mať väčšinu + ďalšie zaujímavosti: Všetko, čo by ste mali vedieť o novom zastupiteľstve!
Zdroj: Dnes24.sk

Na mestskom zastupiteľstve vznikli dva kluby. Predsedom spoločného poslaneckého klubu sa stal Rastislav Javorský, a jeho členmi sú Daniela Antalová, Zuzana Záborská, Jozef Gonda , Mária Kaľavská , Adnan Akram a Andrej Cpin .Druhému koaličnému klubu bude predsedať viceprimátorka Lea Grečková a tvoria ho Ľubomír Vaic, Ondrej Majerník, Jozef Kačenga, Michal Beharka, Michal Demečko, Marián Bubeník, Vladimír Jančík, Dávid Demečko, Janka Brziaková a Vasil Kolesár všetci sú nominanti strán SMER-SD, SNS. Poslanec Valter Retter, ako jediný nie je členom žiadneho poslaneckého klubu.

Otec a syn

Mestské zastupiteľstvo v Spišskej Novej Vsi tvorí 19 poslancov z toho je jedenásť nových tvári. Muži v mestskom parlamente vedú, je ich až 14. Najstarším je staronový poslanec Michal Demečko (64) a najmladší je nová posila Andrej Cpin (29), ktorý išiel do volieb z heslom „Za Spišskú hrať, mladým nahrávať.“ Zaujímavosťou v mestskom zastupiteľstve je otec a syn Demečkovci. Kým už spomínaný Michal Demečko na poslaneckú stoličku zasadol po obhájení svojho postu jeho syn Dávid Demečko je v zastupiteľstve nováčikom.

Kto vás môže zosobášiť?

Jednou z kompetencií poslancov je vedenie obradu týkajúceho sa uzatvárania manželstva. Mestské zastupiteľstvo schválilo týchto poslancov, ktorí vás môžu na radnici najbližšie štyri roky zosobášiť. Primátor mesta Ján Volný, poslanci Adnan Akram, Jozef Kačenga, Janka Brziaková, Mária Kaľavská, Lea Grečková, Vasil Kolesár, Jozef Gonda, Ondrej Majerník a Vladimír Jančík.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM