JAB Kultúra

Krásne divadlo na oblohe zachytené na VIDEU: Takto to v Spišskej vyzeralo počas novoročného ohňostroja

Kým drvivá väčšina ľudí vítala nový rok 2016 polnočným ohňostrojom v meste, pred Redutou bolo tento rok ticho. Vedenie mesta sa rozhodlo v Spišskej Novej Vsi zaviesť totiž novú tradíciu. Novoročný program s prekvapením odštartoval o piatej popoludní.

Ilustračný obrázok k článku Krásne divadlo na oblohe zachytené na VIDEU: Takto to v Spišskej vyzeralo počas novoročného ohňostroja
Zdroj: Dnes24.sk

Netradičný čas – nové miesto. Kým sa posledné roky vítal príchod nového roka sprevádzaný polnočným ohňostrojom pred budovou Reduty, tento rok sa to rozhodlo vedenie mesta spolu s mestským kultúrnym centrom túto tradíciu zmeniť. Oslavy nového roka sa tak prvýkrát uskutočnili pred Radnicou 1.januára o piatej popoludní.

Novinka zožala úspech

Aj keď nie všetci obyvatelia mesta boli nadšení informáciou, že polnočný ohňostroj nebude, nová tradícia zožala u Novovešťanov úspech. V centre mesta sa zišlo približne dvetisíc ľudí, ktorí si mohli vychutnať kultúrny program v podaní tímu ZPOZ. Nechýbala ani novoročná vinšovačka od riaditeľa MKC Emila Labaja či príhovor primátora Jána Volného.

Najväčším zážitkom bol však novoročný ohňostroj, ktorý si mohli obyvatelia vychutnať rovno nad svojimi hlavami hneď po skončení programu. O tom, že ohňostroj o nezvyčajnom čase mal úspech, svedčili aj reakcie zúčastnených.

Ako reagovali ľudia

„Najväčšiu radosť mali moje deti. Privítala som tento nápad, keďže deti sú ešte malé a o polnoci by sme určite do mesta neprišli. Takto sme v rámci popoludňajšej prechádzky mali krásny zážitok,“ vyjadrila sa mamička Andrea (32).

Tento nápad sa páčil aj študentke Kataríne (20). „Keďže nie som priamo zo Spišskej tak ohňostroj v meste by som nevidela. Takto som si ho poriadne užila a môžem povedať, že bol naozaj veľmi pekný. Jediné čo mi vadilo bolo slabé ozvučenie. Keďže bolo dosť ľudí a ja som nestála vpredu, nepočula som dobre program pred ohňostrojom,“ vyjadrila sa.

Ani pán Jozef (68) svoju spokojnosť neskrýval. „Myslím si, že toto bol výborný nápad . Je to také spestrenie nového roku. Páčil sa mi program aj ohňostroj. A hlavne ten čas. Určite tu bolo omnoho viac ľudí ako by bolo o polnoci.“

Ako vyzeral novoročný ohňostroj v Spišskej si môžete pozrieť v našich galériách.

Novoročný ohňostroj v Spišskej Novej Vsi
1
Galéria
Nový rok 2016 v Spišskej Novej Vsi
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM