JAB Rôzne

Kráska zo Spiša, ktorá zabojuje vo finále Miss Slovensko: Toto o sebe prezradila Frederika (18)!

Iba pred pár dňami sme sa dozvedeli zloženie finálovej dvanástky súťaže Miss Slovensko. Aj Spiš v nej má svoje želiezko v ohni. Je ním Frederika Chovancová.

Ilustračný obrázok k článku Kráska zo Spiša, ktorá zabojuje vo finále Miss Slovensko: Toto o sebe prezradila Frederika (18)!
8
Galéria
Zdroj: súkr. archív F. Chovancová

18-ročná Frederika Chovancová sa narodila v Levoči a hoci v nej súčasne aj žije, väčšiu časť svojho života prežila v Spišskej Novej Vsi, kde navštevovala aj základnú školu na sídlisku Západ. V súčasnosti je študentkou na súkromnej strednej odbornej škole v Trebišove, kde študuje odbor Učiteľstvo pre MŠ a vychovávateľstvo. Ako jediná zástupkyňa Spiša sa dostala do finále prestížnej súťaže Miss Slovensko 2018. Prinášame vám s ňou rozhovor.

Bola táto súťaž vašim snom?

Súťaž Miss Slovensko nebola pre mňa nikdy nejakým obrovským snom. Bol to projekt, ktorý som obdivovala a s radosťou sledovala a môj doterajší malý úspech byť súčasťou finálovej dvanástky stále vnímam ako niečo, z čoho sa ešte možno zobudím.

Kto vás do súťaže prihlásil?

Na Miss Slovensko som sa prihlásila sama prostredníctvom elektronickej prihlášky, no presvedčili ma k tomu moji blízki, hlavne môj brat, ktorý ma v tom doteraz podporuje.

Aká bola vaša reakcia a reakcia rodiny, keď ste postúpili do finále?

Moja reakcia a reakcia mojej rodiny na toto zistenie bola veľmi príjemná a pozitívna. Cítila som nový neuveriteľný pocit toho, že sa mi otvárajú nové dvere do života, ktoré mi toho veľa prinesú. Rodina a priatelia boli na mňa veľmi hrdí, čo ma teší najviac.

Čo všetko treba v takej súťaži vedieť, na čo všetko musíte byť počas nej pripravená?

Dôležité v súťaži miss je byť ako miss. Každý si všíma, ako sa vyjadrujete, ako sa správate, ako chodíte a podobne. To sú veľmi dôležité veci. Ale určite je takisto veľmi dôležité, akým ste človekom.

Spoznali ste sa už s ostatnými dievčatami, aký ste kolektív?

Počas prvého sústredia v Bratislave, ktoré sa konalo minulý týždeň, sme mali veľa možností zoznámiť sa s dievčatami, a tak sme to naplno využili. Nie iba s finalistkami, ale aj s organizátormi súťaže Miss Slovensko máme veľmi dobrý vzťah, za čo som, samozrejme, veľmi vďačná.

Čo všetko ste už ako finalistka absolvovali?

Spolu s ďalšími finalistkami som počas prvého sústredenia absolvovala základné cviky chôdze a mediálne tréningy, na ktorých nás pripravujú, ako sa vyjadrovať a tváriť pred kamerou. Máme za sebou jedno z najdôležitejších fotení, čo je fotenie portrétov, ktoré budú čoskoro zverejnené.

Keďže missky musia aj dobre vyzerať, musíte si udržiavať dobrú postavu pracne, alebo patríte k tým, čo nemajú s postavou problém?

Miss Slovensko je predsa len súťaž, takže momentálne sa snažím čo najviac udržať si svoju postavu v kondícii. No nikdy som nemala problém s mojou postavou, ide skôr iba o spevnenie svalstva, no patrím k tým, čo majú tú „postavu od prírody” a problém s udržaním váhy nemajú.

Čo očakávate od tejto súťaže?

Táto súťaž je predsa len čosi, čo nás má niečo naučiť. Ak sa chcem posúvať týmto smerom, musím ovládať základné pravidlá, ktoré nás počas tejto súťaže učia. A takisto je to štart do väčšieho sveta, sveta možností, príležitostí a cestovania.

Je niečo z čoho budete mať počas finálového večera najväčšiu trému?

Finálový večer si chcem naplno užiť, ale určite bude mať každá z nás z niečoho trému. Myslím, že na to, z čoho, prídeme počas živého vysielania.

Aké sú vaše záľuby, ako relaxujete?

V mojom živote má podstatné miesto umenie – konkrétne hudba. Jedenásť rokov hrám na klavíri, milujem tanec a mojou relaxáciou je počúvanie klasickej inštrumentálnej hudby. Okrem toho sú mojou záľubou ešte aj knihy.

Aký máte vzťah k Spišskej?

Spišská Nová Ves bola mojím domov desať rokov, prežila som tam väčšiu časť môjho života. Za ten čas som si toto mesto stihla veľmi obľúbiť a bolo mi ľúto, keď som sa dozvedela, že sa budeme sťahovať.

Aké sú vaše sny a plány do budúcna?

Mojou momentálnou prioritou v živote je škola. V budúcnosti chcem vyštudovať vysokú školu a získať tak možnosť zamestnať sa ako učiteľka slovenského a anglického jazyka na strednej alebo vysokej škole. Mojím ďalším – ale tiež hlavným snom – je mať dobre zabezpečenú rodinu a byť dobrou mamou.

Nezabudnite si pozrieť Frederiku Chovancovú aj na fotografiách v našej priloženej galérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Je Spišiačka a dostala sa do finále Miss: Pozrite si krásnu Frederiku na fotkách
8
Galéria
Zdroj: súkr. archív F. Chovancová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM