JAB Rôzne

Krása, z ktorej sa tají dych: Pozrite, čo predviedli parašutisti na nebi v Spišskej

Naozaj krásne kúsky parašutistov na nebi. Takéto niečo mohli vidieť Novovešťania počas uplynulého víkendu. Prinášame vám to zaznamenané na záberoch.

Ilustračný obrázok k článku Krása, z ktorej sa tají dych: Pozrite, čo predviedli parašutisti na nebi v Spišskej
10
Galéria
Zdroj: archív Compact Skydive

Divácky atraktívne a pre parašutistov adrenalínové. Takto možno pomenovať formácie, ktoré vytváral československý športový tím na letisku v Spišskej Novej Vsi počas uplynulého víkendu. Ako pre náš portál povedal jeden zo slovenských členov exhibičného tímu Peter Slivovský, ide vlastne o tréning, ktorý sa nedá len tak hocikedy vidieť.

Nádherné VIDEO zo Spišskej: Ľuďom sa pri pohľade na oblohu tajil dych
1
Galéria

„Trénujeme iba v Spišskej, alebo v Česku. Naše družstvo sa zúčastňuje rôznych podujatí, ako sú napríklad letecké dni na Sliači, ale taktiež sa zúčastňujeme súťaží. Práve tento tréning by mal byť prípravou na majstrovstvá sveta nad 40 rokov do Austrálie.“ prezradil. Súťažné družstvo tvoria dvaja Slováci a štyria Češi. Najväčší úspech zaznamenali na Ázijských majstrovstvách v roku 2015, kde skončili na druhom mieste za prvou Čínou.

Ako nám parašutisti ozrejmili, takzvané formácie na Slovensku nie sú bežné a robí ich málo ľudí, preto sa museli spojiť s českými kolegami, kde je ich taktiež ako šafránu. „Je to iný druh parašutismu, pri klasickom voľnom páde sa padák padáku vyhýba, kdežto my si v podstate schválne lezieme do šnúr na padákoch, aby sme spoločne niečo vytvorili. Je to fyzicky náročnejší šport,“ vysvetlil pre náš spravodajský portál člen tímu.

V mužskom tíme sa ocitla aj jedna žena. Ako nám prezradila, skáče už sedem rokov a skákať formácie začala preto, lebo má rada výzvy. „Vyskočiť z lietadla je pre mňa ako vystúpiť z autobusu,“ povedala s tým, že prvých 20 výskokov trošku so strachom bojovala. Ako jedinú ženu ju ale mužskí kolegovia, ako prezradila, nešetria. „Musím si spraviť svoju prácu a keď niečo pokazím, tak dostanem aj vynadané. S tým rozdielom, že kým pri voľnom páde vám môžu vynadať až na zemi, tu sa to rieši rovno za letu,“ zasmiala sa Adriana.

Aké kúsky dokázali predviesť títo parašutisti v Spišskej Novej Vsi si môžete pozrieť v našich galériách.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Bolo to naozaj krásne: Paráda, čo sa dalo vidieť na nebi v Spišskej, FOTO
10
Galéria
Zdroj: archív Compact Skydive
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM