JAB Rôzne

Kolegovia spomínajú na lekárku Patríciu (†46): Slová, z ktorých sa tlačia slzy do očí

Dojemné slová. So smútkom v hlase na lekárku zo Spišskej Patríciu Krajňákovú (†46) spomína riaditeľka nemocnice a ďalší jej zamestnanci.

Ilustračný obrázok k článku Kolegovia spomínajú na lekárku Patríciu (†46): Slová, z ktorých sa tlačia slzy do očí
Zdroj: TASR

Pád záchranárskeho vrtuľníka zasiahol celé Slovensko. Na jeho palube sa nachádzala aj lekárka zo Spišskej Novej Vsi Patrícia Krajňáková.

Dlhoročné kamarátky

Toto veľké nešťastie zasiahlo nielen rodinu nebohej, ale aj jej pacientov a tých, čo zosnulú lekárku poznali. Riaditeľka spišskonovoveskej nemocnice Renáta Šuláková sa s Patríciou Krajňákovou veľmi dobre poznala. Sedela s ňou dokonca štyri roky na gymnáziu v jednej lavici. „Boli sme spolužiačky a veľmi blízke kamarátky. Paťa bola veselá kopa, bola za každú srandu a veľmi si užívala život,“ povedala so smútkom v hlase riaditeľka.

Prečítajte si tiež: Na nemocnici vlaje čierna zástava: Ľudia zosnulej lekárke posielajú odkazy do neba

Ako nám prezradila, mali veľa spoločného. Hrávali spolu basketbal, lyžovali. Bola to podľa jej slov skvelá športovkyňa. „Z gymnázia sme išli na vysokú, kde sme veľa toho zažili a po jej skončení sme nastúpili sem, do nemocnice v Spišskej. Keďže sme mali rôzne odbory a Patríciu vždy lákala práca záchranára, nestretávali sme sa už tak intenzívne,“ zaspomínala. Ako hovorí, nebohá pani doktorka nebola len jej kamarátka, ale aj skvelá odborníčka. Práve preto nastúpila od 1. júna na čiastočný úväzok aj na novootvorený urgent.

Lekárka s veľkým srdcom

„Prišla som nielen o kamarátku a spolužiačku, ale aj o skvelú lekárku. Okrem manuálnej zručnosti vynikala aj tým, že si stále vedela zachovať chladnú hlavu – rozmýšľala medicínsky. Bude nám veľmi chýbať,“ dodala Renáta Šuláková. „Pani doktorku som poznal dlhé roky. Naposledy sme spolu slúžili v júli a to práve tu – na urgentne,“ prezradil nám jeden zo zamestnancov spišskonovoveského špitálu na oddelení urgentu.

Ďalej dodal, že Patrícia Krajňáková bola žena s veľkým srdcom, lekárka s ľudským prístupom a veľká odborníčka. „Šikovná a veľká osobnosť, bude tu veľmi chýbať,“ vyjadril sa. Superlatívmi na adresu nebohej lekárky nešetrili ani ostatní zamestnanci nemocnice, ktorí ju poznali. „Pokojná žena s nadhľadom, nikdy ju nič nerozhádzalo, úžasná ako lekár aj ako človek. Vždy si ju budeme pamätať ako lekárku s veľkou energiou a usmiatou tvárou,“ zhodli sa viacerí.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Po tragédii zavládol v Spišskej smútok: Pred nemocnicou vlaje čierna zástava
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM