Iné športy

Klobúk dole pred plavcami zo Spišskej: Na medzinárodných majstrovstvách získali 22 medailí

Na medzinárodných majstrovstvách v plávaní seniorov mali zastúpenie aj plavci zo Spišskej Novej Vsi. Spišiaci štartovali v desiatich disciplínach a získali hneď niekoľko medailí. Okrem toho sa im darilo aj v štafete.

Ilustračný obrázok k článku Klobúk dole pred plavcami zo Spišskej: Na  medzinárodných majstrovstvách získali 22 medailí
Zdroj: Dnes24.sk

MASTERS 2015 – medzinárodné majstrovstvá Slovenskej republiky v plávaní seniorov sa konali cez víkend v mestskej plavárni v Košiciach.

Viac ako 150 pretekárov

Majstrovstvá tých skôr narodených písali v tomto roku ďalšiu kapitolu. Ako nás informoval jeden z členov klubu a zároveň aj súťažiaci Igor Murko v tomto ročníku štartovalo vyše 150 pretekárov zo 6 krajín (Rakúsko, Česko, Poľsko, Ukrajina, Maďarsko a Slovensko).

Domáci plavci Plaveckého seniorského klubu Spišská Nová Ves (PSKSNV) sa Majstrovstiev SR zúčastnili v tomto roku v skromnejšom počte. „Spišiaci štartovali v 10 disciplínach, v ktorých zaznamenali spolu 31 štartov a získali spolu 22 medailí všetkých kovov,“ prezradil Murko.

Úspešná štafeta

Na majstrovstvách sa mohli zúčastniť plavci a plavkyne od veku 30 rokov vyššie. Pláva sa síce spolu podľa rozplavieb, ale inak každý plavec pláva vo svojej vekovej kategórii, ktorá je členená po 5-tich rokoch a je v tejto kategórii aj hodnotený.

Spišskonovoveskí plavci dosiahli v tomto ročníku aj absolútne umiestnenie a to 3. miesto, v kategórii štafeta nad 200 rokov – 4×50 m, kde plávali P. Piroch, P. Milčák, I. Murko a P. Milčák ml. Okrem toho získali vo svojich vekových kategóriách plavci PSK SNV medaily v jednotlivých disciplínach.

Získané medaile

  • Peter Milčák st. (1957) – 9 štartov/8 medailí (5× zlato, 2× striebro,1× bronz)
  • Peter Milčák ml. (1983) – 9 štartov/9 medailí (5× zlato, 3× striebro,1× bronz)
  • Peter Piroch (1951) – 5 štartov/1 medaila (1× bronz)
  • Igor Murko (1959) – 4 štarty/4 medaily (4× bronz)
  • Jaroslav Dulík (1967) – 4 štarty

Čítajte tiež: Semifinálové ťaženie našich volejbalistiek zatiaľ úspešné: Nitre sme nedali žiadnu šancu

Foto: Igor Murko

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM